Oulankajoki tulvii!

Toukokuu 11. 11:00 - 15:00

Sanotaan, että tulva tekee Oulankajoesta Oulankajoen, sillä tulvavesi vaikuttaa monilla tavoin Oulangan jokilaakson luontoon. Myös Oulangan nimen taustalla on hämäläisperäinen tulvaa tarkoittava sana "oula", "oulu". Vauhdilla uomassaan virtaava villi joki ja Kiutakönkäällä punaisten pahtojen kupeessa kallioiden väliin pusertuvat, eteenpäin vyöryvät hurjat vesimassat ovat mieleenpainuva näky.

Tule mukaan ihastelemaan tulvaa ja nauttimaan Kiutakönkään jylystä ”Oulankajoki tulvii!”-tapahtumaan Oulangan luontokeskukselle lauantaina 11. toukokuuta.

Ohjelma:

Klo 11-12:30: Linturetki Kiutakönkäälle
Lähde Kuusamon Lintukerho ry:n retkelle tutkailemaan mitä lintuja Oulankajokivarressa visertää ja lurittelee! Retki alkaa luontokeskukselta. Omat kiikarit eivät ole pakolliset, mutta niistä voi olla iloa lintuja katsellessa. Linturetki on maksuton.

Klo 11-15: Linnunpönttöpaja
Kokoa oma linnunpönttösi! Tiaisille sopivia pönttöjä nikkaroidaan luontokeskuksen etupihalla. Linnunpöntön tekoon tarvittavan materiaalipaketin voit ostaa 7 euron hintaan luontokeskuksen myymälästä. Linnunpönttöpaketti sisältää kasausohjeet, joten pöntön voi myös halutessaan kasata kotona.

Klo 11-15: Lounas (Ravintola Talonpöytä Kuusamo & Oulanka)
Talonpöydän lounaslistalla on tapahtumapäivänä Kiutakönkään tulviva kalakeitto. Lounasta on tarjolla klo 11-15. Talonpöydän ruokalistalta löytyvät myös herkulliset kala- ja poroburgerit, myös lounasajan ulkopuolella, sekä tuoretta kahvia ja herkkuja vaikka terassilla nautittaviksi. Ravintola on auki klo 10-16.

12:30-14: Tulvaopastus Kiutakönkäälle
Maksuton opastus alkaa luontokeskuksen auditoriosta vartin kestävällä diaesityksellä, jossa kerrotaan Oulankajoen tulvasta ja sen merkityksestä alueen eliöstölle. Diaesityksen jälkeen voit lähteä myös oppaan matkassa näyttävälle Kiutaköngäs-koskelle, joka on kilometrin päässä luontokeskuksesta. Voit halutessasi jatkaa matkaa itsenäisesti retkeillen Kiutakönkäältä eteenpäin, esimerkiksi viiden kilometrin pituiselle Hiiden hurmos-reitille. Opastus on maksuton.

12:30-15: Lintuharrastus-info
Harrastatko lintuja tai oletko kiinnostunut lintuharrastuksen aloittamisesta? Kuusamon lintukerhon infopisteessä on esillä lintuharrastuksessa käytettäviä tarvikkeita kiikareista kirjoihin ja linnunpönttöjä. Lintujen pesinnästä kiinnostuneille luontokeskuksen "Karhuvitriinissä" on esillä myös eri pikkulintujen pesiä Oulangan tutkimusasema - Oulun yliopiston kokoelmista.

Tapahtumapäivänä luontokeskuksen auditoriossa pyörii myös diaesitys "Oulankajoki tulvii - valokuvamuistoja vuosien varrelta".

Tervetuloa tulvivalle Oulangalle!


***

Oulankajoen vesi on korkealla tapahtuman aikaan, mutta on myös mahdollista, ettei Oulankajoen tulvahuippu osu tapahtumapäivälle. Tulvan kehittymistä ja tulvahuipun lähestymistä voi pitää silmällä Suomen ympäristökeskuksen sivuilla: http://wwwi2.ymparisto.fi/i2/73/q7300100y/wqfi.html

***

Pidätämme oikeuden ohjelmassa mahdollisesti tapahtuviin muutoksiin.

Takaisin arkistoon.Facebook Twitter
2/12

Kiviä panssariestelinjalle


 


Sallan Sarviselässä asuva
Veikko Hämäläinen ajoi kuorma-autolla estekiviä kirkonkylän linjaan syksystä
1940 seuraavan vuoden huhtikuuhun saakka. Estekiviä ajettiin kymmenellä
kuorma-autolla...