Tanssitunnit; Itämainen

Maaliskuu 09. 15:00 - 18:00
Sijainti: Sallan Liikuntakeskus

Itämaista tanssia pidetään yhtenä maailman vanhimpana tanssityylinä. Nykymuodossaan se ei kuitenkaan ole ollut kuin vasta muutamia vuosikymmeniä; sekoituksena Lähi-idän kansantansseista muokattuja, estradityylille sopivia liikkeitä. Tanssi on parhaimmillaan upeaa lihastyöskentelyä, vatsarullauksia sekä sensuellia liikehdintää, vanhojen elokuvien upeat haaremikohtaukset sisälsivät usein hunnutetun, lantiota nopsaan väristävän tanssijattaren jonka puku säkenöi timanteista!!

Perusliikkeitä voi treenata kuitenkin kuka tahansa! Itämainen eli kansankielellä vatsa/napatanssi on ollut suomessa jo monia vuosia ja on hyvin suosittu varsinkin naisten keskuudessa vaikkakin miehet myös voivat sitä tanssia, heille on hieman eri liikkeitä, maskuliinisempia… Itämainen tanssi sopii kaikenikäisille! Se liikuttaa lempeästi ja voimistaa hellävaroin niitä ruumiin osia, jotka nykyelämässä jäävät vähälle käytölle: vatsan ja selän syviä lihaksia, lantionpohjaa, rinta- ja selkärankaa, yläselkää ja hartiaseutua. Tanssiminen tuo myös koordinaatiokykyä sekä kehittää motoriikkaa. Erityisesti tämä tanssi tuo liikettä syviin lihaksiin.  

Tunti sopii kaikille ja on suosittu tapa saada koko vartalon lihaksiin liikkuvuutta. Motoriikka kehittyy sekä saat hyvän mielen; koska tanssiminen vaan on niin mahtavaa!

Sallan Liikuntakeskus, Eraustie 5

Työpajan pituus 45 min. Hinta 8 €/henkilö (käteismaksu)

Ohjaaja Titta Malmila / Feel Dance, Pori

Ilmoittautumiset:  tanssillista.liikuntaa@gmail.com / 0400 784 840

Huom. Tunti pidetään jos vähintään 5 osanottajaa.

Itämainen työpajaesittely, Salla.pdf

Sallan Liikuntakeskus »

Takaisin arkistoon.Facebook Twitter
6/12

Kekkosen vierailu


Kekkonen oli suuri Lapin ystävä ja tutustui mielellään paikalliseen väestöön Sallassa vieraillessaan.
Sallan käynnillään hän kävi Vihtori Vuorelan luona kahvilla. Emäntä oli silittänyt oikein valkoisen pöytäliinan pöytään. Kekkonen kahvia juodessaan läikytti sitä...