05.07.2017

UUSI TILAISUUS: ITÄAUTOJEN TULLIHUUTOKAUPPA II SALLASSA

Viime kesänä suuren huomion valtakunnallisessa sekä etenkin kansainvälisessä mediassa saanut Itäautojen tullihuutokauppa on nyt saanut jatko-osan. Suomen Tullilta on tullut vahvistus, että loput, viime huutokaupan aikaan viranomaisten tutkinnassa olleet autot huutokaupataan Sallassa Äinpäin-päivänä 14. heinäkuuta kello 14-16. Joten, jos viime vuonna lipsahti tilaisuus ohi tai ”se helmi” kieri jollekin toiselle, niin nyt on viimeinen tilaisuus toimia!

Huutokaupattavana olevat autot päätyivät Sallaan 2015 vuoden lopulla ja 2016 vuoden alkuun ajoittuneen kiihtyneen maahanmuuton seurauksena. Huutokaupattavien autojen joukosta löytyy autoharrastajien himoitsemia itäaarteita: pyöreälamppuinen ”nappisilmä” Lada, muutama Volga, joista 1 farmarimallia sekä yksi ”marsrutka” Volgatehtaan valmistama 12-paikkainen citybussi.

Lisäksi huutokaupassa kaupataan näiden 18 kpl lisäksi 4 autoa, jotka sijaitsevat Raja-Joosepin raja-asemalla Inarin kunnassa. Näitä neljää ei kuljeteta Sallaan, joten huudot tapahtuvat kuvien perusteella ja uusi omistaja noutaa autonsa itse Inarista.

Huutokauppa pidetään aivan Sallan kirkonkylän keskustassa, S-Market Erätulta vastapäätä sijaitsevalla entisellä Kansantalon tontilla. Meklarina toimii jo edellisestä huutokaupasta tuttu Juha Mäntykenttä, joka lähes 40 vuoden huutokauppakokemuksella sekä Ylen Rovaniemen tiimimanagerintaidoilla juontaa mukavan leppoisaan ja humoristiseen tyyliinsä huutokaupan kunnialla läpi. Mäntykenttä on toiminut myös Rion olympialaisissa Yle Puheen urheiluselostajana.

Kielestä maailmaan vedetty moottoriturpa odottaa innolla tulevaa autohuutokauppaa. Hän oli jo edellisestä huutokaupasta niin innoissaan, että ilmoitti halukkuutensa vetämään mahdollisen toisenkin tilaisuuden, kun kuuli huhuja myymättä jääneistä autoista. Ja jo alustavia suunnitelmia kuullessaan oli Mäntykenttä omatoimisesti varannut kalenteriin tyhjää kaiken varalta ja nyt tuo ennakointi palkitaan, sillä huutokauppa on saanut vihreää valoa ja tullaan toteuttamaan.

Vaikka autoja ei tulisikaan ostamaan tosimielellä, niin tapahtuma tarjoaa loistavaa ajanvietettä pienemmästä autoinnostujasta suurempaan romunrakastajaan. Ja ei sitä pelkän huutokaupan varassa tarvitse olla, sillä heti huutokaupan jälkeen pyörähtää Sallan kylällä käyntiin jo perinteeksi muodostunut ÄinPäin-päivä, johon on tänä vuonna panostettu enemmän kuin yhtenäkään aiempana vuonna. Perjantaina Sallassa vietetään siis kylällä ÄinPäin- päivää, Äinpäin-päivänä vuorokausirytmi käännetään päälaelleen keskiyön auringon loisteessa. Kaupat palvelevat yömyöhään ja paikalliset kerääntyvät Sallan keskustaan viettämään omaperäistä yöttömän yön juhlaansa. Luvassa on hauskoja koko perheen kilpailuja, tarjouksia, suolaista ja makeaa purtavaa, arvontoja ja live musiikkia. Myös 3 x 100€ arvoiset lahjakortit kolme 100 euron arvoista lahjakorttia arvotaan tapahtuman yhteydessä.

Autot myydään käteismaksulla ja autojen ostajat suorittavat maksun yhteydessä tullimaksun (10 %, sisältyy kauppahintaan) ja arvonlisäveron (24 %, lisätään kauppahintaan). Autot tulee olla ostajan toimesta poisvietynä huutokauppapaikalta sekä hyötyjäteasemalta viimeistään maanantaina 17.7. klo 16.00. Hyötyjäteasemalta noudoista saa lisätietoa huutokauppaluettelosta sekä paikanpäällä autoa lunastaessa. Autojen esikatselu Sallan Hyötyjäteasemalla torstaina 13.7. klo 14-16 sekä perjantaina 14.7. klo 10-14.

Lisätiedot tapahtumista: http://loma.salla.fi/fi/tapahtumat/

Majoitus, markkinointi, lehdistö: heli.karjalainen@salla.fi 0400 269 838

Huutokaupan yksityiskohdat, maksuasiat ym. järjestelyt: asko.viitanen@salla.fi / ari.kivela@salla.fi

Tulli: Jouni Hoikanniemi +358 2 95 527 027

« TakaisinFacebook Twitter
1/12

Maailman vanhin suksi

 
Jaska Repo löysi Sallan Särkiaavalta 1938 viemäriojaa kaivaessaan noin 1,5m syvyydestä särkyneen puuesineen. Sitä pidettiin aluksi reen jalaksena, mutta pohjasta löytynyt ura eli olas todistaa sen olleen suksi. Radiohiilitutkimuksissa suksen mitattiin olevan noin vuodelta 3245eKr...