10.08.2018

Sinilevää Oulangan kansallispuistossa

Kouta- ja Savinajoki ovat käyttökiellossa kokonaan, sillä siellä on tutkitusti runsaasti sinilevää (ainakin Savinajoessa on levän todettu olevan myrkyllistä laatua). Savinajoki laskee Savilammelle, josta Oulankajoki virtaa läpi. Tästä syystä on syytä epäillä, että sinilevä jatkaa Savilammelta alaspäin Oulankajokea pitkin. Kehotamme siis välttämään Oulankajoen veden käyttämistä myöskin. Kitkajärvestä on epävirallinen tieto sinilevästä, joten Kitkajoesta vettä oman harkinnan mukaan (välttäminen aina paras vaihtoehto). Purojen vesi on ilmeisesti ollut ihan suhteellisen puhdasta, mutta kuivuudesta ja vähäsateisuudesta johtuen osa puroista on kuivunut kokonaan.

Tilanne on hankala, sillä vesistöjä ei tällä hetkellä tutkita mitenkään , joten painotamme omaa vastuuta ja maalaisjärjen käyttämistä kaikissa vesistöissä. Myöskin tärkeää muistaa, että sinilevään EI tehoa keittäminen, vedenpuhdistustabletit tai -suodattimet.

Puhdasta vettä on saatavilla Hautajärvellä Karhunkierroksen luontokeskuksesta, Oulangan leirintäalueelta, Oulangan luontokeskukselta, Basecamp Oulangasta, Retki-Etapista sekä Rukalta. Suosittelemme varaamaan tarpeeksi vesipulloja matkaa.

 Sinilevä.pdf

Sinilevätiedote

« TakaisinFacebook Twitter
12/12

Anoppi pororetkellä

Muutama vuosi takaperin hollantilainen perhe aloitteli pororetkeä Sallan Poropuiston pihamaalla. Perheeseen kuului äiti ja isä sekä perheet tyttäret ja pojat puolisoineen- varsin suuresta perheestä oli siis kysymys.
Retken lähtö sujui onnistuneesti. Perhe sai poroajokoulutuksen...