11.03.2010

Sallassa lasketaan Nopeuslaskun FIS maailmancup 14.3.–17.3.

Sallan hiihtokeskus järjestää kaksi Nopeuslaskun maailmancup osakilpailua. Rinne-ennätystä ja maailmacup pisteitä on saapumassa tavoittelemaan kilpailijoita kymmenestä eri maasta.

 

Ennakkosuosikkeina rinteeseen syöksyvät Origonen veljekset Simone ja Ivan Italiasta, Philippe May Sveitsistä, Bastien Montes Ranskasta. Simone Origonen hallussa on sekä maailman ennätys 251,40 km/h että Sallan rinne-ennätys 169,57 km/h.

 

Kolmen päivän aikana kilpaillaan kaksi nopeuslaskun maailmancup osakilpailua ja kaksi Down Hill luokan Hakkinen Cup osakilpailua. Kyseinen Down Hill luokka on noussut erittäin suosituksi Keski-Euroopan maailmancup kilpailuissa. Siinä kilpaillaan nopeuslaskurinteessä syöksylaskuvarusteilla.

 

Sunnuntai aamupäivän aikana lasketaan viralliset harjoitukset ja iltapäivällä ensimmäinen kilpalasku. Maanantai aikana ohjelmassa on ensimmäisen Maailmancupin finaali ja tiistaina lasketaan toinen maailmancupin osakilpailu. Keskiviikko on varapäivä kilpailulle, jos esim. sää estää kilpailujen aikataulussa pysymisen.

 

Kilpailuja seuraamaan saapuu myös nopeuslaskun Grand Old Man Kalevi ”Häkä” Häkkinen. Vauhdikkaiden kilpailujen seuraaminen Sallatunturissa on maksuton, joten Kilpailunjohtaja Kari Koskimaa toivottaakin kaikki tervetulleeksi seuraamaan tapahtumaa. YLE:n toimittaja ja kuvaaja taltioivat kilpailujen kulkua, joten tapahtuman kohokohtia on luvassa myös televisiosta.

Simone Origone.jpg

Simone Origone

« TakaisinFacebook Twitter
2/12

Kiviä panssariestelinjalle


 


Sallan Sarviselässä asuva
Veikko Hämäläinen ajoi kuorma-autolla estekiviä kirkonkylän linjaan syksystä
1940 seuraavan vuoden huhtikuuhun saakka. Estekiviä ajettiin kymmenellä
kuorma-autolla...