23.08.2017

Sallan suosio kiihtyy, Lapin kovin kasvu tehdään keskellä ei mitään

Sallan matkailu kasvoi tammi-kesäkuussa yli 30 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Kasvuvauhti on kovinta koko Lapissa, Ylen maanantaina julkaiseman uutisen mukaan vain Sodankylä ylsi samoihin lukuihin. Kaikki alkuvuoden kuukaudet olivat Sallassa plusmerkkisiä. Kasvun tuovat kova työ ja laadukas brändi.

Sallassa komeimmat kasvuluvut ovat huhti- ja toukokuulta, jolloin rekisteröidyt yöpymiset lisääntyivät jopa 70 prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna. Kasvua saatiin myös kesäkuussa, vaikka Ylen mukaan useissa Lapin kohteissa alkuvuoden kasvuvauhti hiipui tuolloin.

Sallan käyrät tuskin notkahtavat keskikesälläkään, vaikka kesä on ollut Lapin matkailussa tunnetusti talvea hiljaisempi. Sallassa heinä-elokuu on tänä vuonna ollut kiireinen, mutta virallisia lukuja kuukausilta ei vielä ole saatavilla.

- Kyllä kesälle on selvästi tullut kasvua. Keskikesä on ollut paljon kiireisempi kuin viime vuonna tai edellisenä, Sallan Poropuiston toimitusjohtaja ja Matkalle Sallaan ry:n puheenjohtaja Tuija Kääriäinen kertoo.

Kaiken kaikkiaan alkuvuoden vauhti enteilee hyviä lukuja koko vuodelle. Ruska ja joulu ovat kiireistä aikaa koko Lapissa, joten loppuvuonna kasvun ei odoteta hidastuvan.

- Vuonna 2016 rekisteröityjä yöpymisiä oli Sallassa noin 100 000. Nyt matkailussa on ollut niin vilkasta, että uskon viime vuoden lukujen ylittyvän reippaasti, sanoo Sallan matkailukoordinaattori Kati Vesalainen.

Sallassa kasvu on ollut odotettua, sillä matkailun eteen on tehty paljon töitä jo vuosien ajan.  Sallan ”In the middle of nowhere”-brändi vetoaa niin kansainvälisiin kuin kotimaisiinkin matkailijoihin. Kiireiset kaupunkilaiset kaipaavat nyt hengähtämään luonnonläheiseen ja kiireettömään kohteeseen keskelle ei mitään.

- Sallan brändi on erittäin pidetty ja hyvin ajankohtainen tällä hetkellä, kun luontomatkailun suosio kasvaa. Salla on aito ja persoonallinen lappilainen kohde, jossa pääsee nauttimaan upeasta erämaaluonnosta, hiljaisuudesta ja puhtaudesta. Meidän vahvuuksia ovat myös paikallisuus sekä erittäin laadukkaat aktiviteetit ja palvelut, Vesalainen perustelee Sallan suosiota.

Hyvä yhteistyö kansainvälisten matkanjärjestäjien kanssa tuo Sallaan matkailijoita etenkin Hollannista, Iso-Britanniasta, Espanjasta, Venäjältä, Italiasta ja Ranskasta.

-  Olemme onnekkaassa asemassa, kun meille on paljon halukkaita tulijoita. Majoituspuolella alkaa olla tarvetta lisäkapasiteetille, Kääriäinen toteaa.

 

Lisätietoja:

Kati Vesalainen
Matkailukoordinaattori
Sallan kunta
0400 159 022

« TakaisinFacebook Twitter
4/12

Suomen ensimmäiset syäksy- ja pujottelumestaruuskilpailut


Matkailu oli Sallassa jo hyvässä vauhdissa, kun vuonna 1937 vanhassa Sallatunturissa järjestettiin Suomen ensimmäiset syäksylaskun mestaruuskisat. Osallistujia kisoissa oli parisenkymmentä, joukossaan Suomen kärkinimet Aarne Valkama ja Erkki Penttilä.


Aarne Tuuha, siihen aikaan...