17.08.2010

Sallan Rykimäviikolla tehdään muutakin kuin yskitään

Lapin kulkijat tietävät, että sanalla rykiminen on muitakin merkityksiä kuin ujo yskiminen kämmenen suojissa. Sallassa on jo useiden vuosien ajan vietetty Sallan Rykimäviikkoa, joka ajoittuu keskelle porojen parasta rykimä- eli kiimasesonkia.

Tänä vuonna Sallan Rykimäviikolla 10.–17.9.2010 on luvassa niin monipuolista ja mielenkiintoista ohjelmaa, ettei kenenkään kannata jäädä kotiin makaamaan, vaan suunnata kiiruusti koparat kohti Sallaa. Tapahtumaviikko pyörähtää käyntiin torstaina 9.9., jolloin Ruskaa, Rytmiä ja Rykimää- teemajuna starttaa Helsingistä kohti Kemijärveä. Junassa on mukana ohjelmavaunu, jossa on tarjolla musiikkia muun muassa Susanna Haaviston esittämänä. Teemajuna järjestetään yhteistyössä VR:n ja samaan aikaan Kemijärvellä ja Pyhällä olevan Ruskaswing -tapahtuman kanssa. Nyt on aika varata oma paikkasi junaan osoitteessa www.vr.fi.

Susanna Haavistoa on mahdollisuus kuulla myös perjantaina Sallan Poropuistossa luennoitsijana ja samana iltana jatketaan herkistelemällä Edith Piafin sävelin Keloravintolassa. Lauantaina 11.9. laitetaan koparaa toisen eteen takkaporon johdattelemina Sallan Poropuiston ruskapatikkaretkellä. Illalla on mahdollisuus luritella itse lemmenlauluja legendaarisessa Papana Pupissa rykimäkaraokessa. Sunnuntaina hypätään Valkoisen Mercedes Benzin kyytiin näytelmäryhmä Sallansuiden esittämässä näytelmässä Sallan Poropuiston auditoriossa.

Rykimäviikon aikana järjestetään myös Valtakunnalliset hyvinvointipäivät 13.-14.9., joiden ensimmäinen päivä kuluu messutunnelmissa Sallan liikuntakeskuksessa ja toisena päivänä seikkaillaan Onnen Polulla Sallatunturissa. Messuilla on luvassa mm. naurujoogaa, tuote-esittelyitä, ohjattuja liikuntatuokioita ja terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä mittaustuokioita. Maanantai – illan 13.9. kruunaa Juha Tapion konsertti Sallan liikuntakeskuksessa.

Keskiviikkona 15.9. suunnataan kopisten Oulangan kanjoniin opastetulle ruskapatikkaretkelle, jonka teemana on luonnon monimuotoisuus. Unohtaa ei sovi myöskään viikon tähtiartisteja eli poroja, joiden liverykimään on mahdollista perehtyä Poropuistossa perjantaina.

Sallan Rykimäviikon suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana Sallan kunnan kulttuuri- ja sivistystoimi, Matkalle Sallaan ry, Hyvinvointivalmennushanke sekä yhdistykset ja yritykset eri puolilla Sallaa. Lisätietoja tapahtumasta www.salla.fi.

« TakaisinFacebook Twitter
9/12

Matka vanhaan Sallaan

1990-luvun alkupuolella kävi Sallan linja-autoasemalla kova kuhina. Napapiirin Retkeilyn järjestämälle matkalle oli lähdössä suuri joukko ihmisiä, joiden määränpäänä oli rajantakaiset kotiseudut. Monelle se oli ensimmäinen ulkomaanmatka, vaikka se tehtiinkin omalle syntymäpaikalle....