06.09.2018

Sallan Rykimäviikolla retkeillään, musisoidaan ja puhutaan seksuaalisuudesta

Sallassa syksy tarkoittaa upeaa ruska-aikaa ja omalaatuisia, vauhdikkaita tapahtumia. Syksyn starttaa suosittu Rykimäviikko, jota vietetään 8.-16. syyskuuta. Rykimäviikon ohjelmiin kuuluu esimerkiksi seksuaaliluento, rykimäretki, burleskitanssia ja musiikkia RUSKAntri-kantrifestivaalin merkeissä.


Rykimäviikko käynnistyy lauantaina 8. syyskuuta vauhdikkaasti musiikilla. Sallan Poropuistossa esiintyy Inga Söder band kello 19 alkaen ja sen jälkeen Papana Pupissa Duo Badfellas kello 22 alkaen. Suomen hulluimmaksi duoksi itseään nimittävä Badfellas tuo mukanaan Papana Pupin lavalle rohkean Tease ’n Tickle burleskishow’n.

Sunnuntaina 9. syyskuuta kirjailija-seksuaalikasvattaja Nina Honkanen kertoo seksuaalisuuden saloista. Luennolla keskustellaan muun muassa halun anatomiasta ja opitaan tunnistamaan mikä tuntuu hyvältä ja mikä ei. Maksuton tilaisuus alkaa Sallan Poropuiston auditoriossa kello 17.

Rykimäviikolla järjestetään myös perinteinen rykimäretki. Oulangan luontokeskuksen retkellä tutustutaan tänä vuonna Oulangan kanjoniin Etelä-Sallassa. Opastettu retki Kanjonin kurkkaukselle alkaa kello 10 Karhunkierroksen luontokeskukselta. Reitti on pituudeltaan 6 kilometriä ja osallistuminen ilmaiselle opastukselle maksutonta. Retkelle ilmoittaudutaan ennakkoon 9.9. mennessä.

Rykimäviikon kohokohtiin kuuluu myös suosittu RUSKAntri-tapahtuma, joka tuo Sallaan kotimaisia kantrimusiikin huippuja. Kantrit alkavat keskiviikkona 12. syyskuuta Tarja Merivirran ja Preerian Pelimannien konsertilla Sallan Poropuiston Tähtitaivaskodassa. Torstaina 13. syyskuuta Edu Kettunen konsertoi Poropuiston auditoriossa ja perjantaina 14. syyskuuta kantrien loppuhuipennuksesta vastaa Marko Haavisto ja Preerian Pelimannit Sallatunturin Tupien ravintola Kielassa.

Keskiviikkona ja torstaina kantrien jatkoja vietetään Papana Pupissa, jossa esiintyy Mudville 56. Perjantaina yleisöä viihdyttää Marko Haaviston lisäksi Kairan Kantrisakki, joka opastaa iltapäivällä rivitanssin saloihin Kielassa.

RUSKAntriin myydään ennakkolippuja Sallan matkailuinfossa ja lipputoimisto.fi:ssä. Liput maksavat 12–16 euroa per tapahtuma.

Rykimäviikon virallisten tapahtumien lisäksi Sallan upea luonto tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa syyskuussa. Matkailukeskuksen tuntumasta löytyy useita tuntureita huiputettavaksi ja patikka- ja pyöräilyreittejä jokaisen luonnonystävän kuljettavaksi.

Lisätietoja kaikista tapahtumista Sallan viikko-ohjelmassa.

Sallan_Rykimaviikko_2018.png

« TakaisinFacebook Twitter
10/12

Kotiseutumatka Korjalle

Olimme kotiseutumatkalla Korjalla. Matkalla eräät olivat ostaneet hieman kurkun kostuketta, ja niin niitä pullon korkkeja väännettiin auki. Matkassa mukana oli myös Ulpu Iivari, joka otti emännän roolin ja pyysi kaikkia ottamaan kipot esille. Emäntä kiersi ympyrää ja kaateli kaikille...