20.02.2012

Sallan matkailusivustolle mobiiliversio ja reaaliaikainen latujen kunnostusseuranta

Sallan matkailun nettisivuista on julkaistu älypuhelimille optimoitu mobiiliversio. Mobiilisivusto on sisällöltään yhtä laaja kuin normaali nettisivusto ja tarjoaa tietoa Sallan alueesta ja palveluista suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja saksaksi. Älypuhelimille, kuten Nokia, iPhone ja Android -puhelimille, optimoitu mobiilisivusto latautuu normaalisivustoa nopeammin puhelimeen. Sivusto löytyy puhelimitse osoitteesta m.loma.salla.fi.

m.loma.salla.fi.png

 

Sopivasti hiihtolomaviikkojen alkuun Sallan matkailusivustolle aukesi uutena palveluna latujen kunnostusseuranta, josta voi seurata latujen kunnostuskoneen kulkua viimeisten tuntien ja vuorokausien aikana. Tiedot päivittyvät tilannekartalle reaaliaikaisesti GPS -seurannan kautta. Sallassa on kaiken kaikkiaan 160 kilometrin mittainen latuverkosto, joka tarjoaa hiihtäjille vaihtelevia hiihtomaastoja tuntureiden valloituksista Kalliojärven jylhissä maisemissa kulkevaan latu-uraan. Valaistuja latuja on peräti 43 kilometriä, joten pimeän tuloakaan ei tarvitse pelätä. Koirien kanssa hiihtäville on kaksi koiralatua, Kaunisharjun ja Ratiskaviidan maisemissa. Kaikista laduista on julkaistu täksi talveksi nettisivustolla myös latukuvaukset, joiden perusteella voi tutkia eri latuvaihtoehtoja ja valita itselle sopivimman ladun hiihdettäväksi.

 

« TakaisinFacebook Twitter
11/12

Tarina Murhahaaran taustalla


Sallan pohjoisosassa Tuntsan erämaassa on erämaakämppä, murhahaara, jossa on vuosisatoja puhuttu kummittelevan. Kämpän vieraskirjaan on raapustettu varoituksia yöpyjille yön pimeimpään aikaan ilmestyvistä kummituksista. Kämpän ja läheisen ojan nimen takana oleva tarina selittää...