18.12.2017

Sallan matkailu kovassa kasvussa: tammi-lokakuussa enemmän yöpymisiä kuin koko viime vuonna

Sallan matkailulla menee lujaa. Kasvu on ollut niin kovaa, että viime vuoden rekisteröidyt yöpymismäärät ylittyivät tänä vuonna jo lokakuussa. Lokakuussa vuoden yöpymismäärä ylitti 104 000 yöpymistä, mikä on koko Sallan matkailun historian suurin yöpymismäärä. Tammi-lokakuun kasvu on yli 23 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

 

Kun tammi-lokakuun yöpymismäärään lisätään vielä marras- ja joulukuun luvut, niin viime vuoden yöpymismäärä ylittynee jopa 20 000 yöpymisellä. Joulukuu on perinteisesti yksi Sallan kiireisimmistä kuukausista ja tänä vuonna vielä edellisiä kiireisempi kasvaneiden asiakasmäärien myötä. Virallisia tilastoja marras- ja joulukuun yöpymisistä ei ole vielä julkaistu.

Sallassa kaikki vuoden 2017 kuukaudet syyskuuta lukuun ottamatta ovat kasvaneet edellisvuoteen verrattuna. Syyskuussakin yöpymiset vähenivät vain alle prosentin. Tammi-lokakuussa Sallan matkailijoista 78 % on ollut suomalaisia.

Koko vuoden kestäneen kasvun odotetaan jatkuvan ensi vuoden puolellakin, sillä majoitusyritysten varauskirjat ovat täyttyneet vauhdilla.

Kasvun taustalla on pitkä yhteistyö kansainvälisten matkanjärjestäjien kanssa sekä Sallan brändin ajankohtaisuus. Sallan brändi perustuu luontomatkailuun, joka on entistä suositumpaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Salla tarjoaa myös tilaa ja hiljaisuutta, joita monet kiireiset kaupunkilaiset kaipaavat.

Kansainvälisistä asiakkaista Sallassa vierailee eniten hollantilaisia, espanjalaisia, venäläisiä, brittejä ja saksalaisia.

 

Lisätietoja:

Kati Vesalainen
Toiminnanjohtaja, Matkalle Sallaan ry
Matkailukoordinaattori, Sallan kunta
kati.vesalainen@salla.fi
0400 159 022

« TakaisinFacebook Twitter
3/12

Hutikuti ja hirvi kusi


Tunnettu sallalainen erämies, Eelis Vuorela, oli uusimassa hirvikorttiaan
Isoaavan ampumaradalla ja päivitteli toisten heikkoa ampumataitoa sanomalla. että kortin uusimiseen ei tarvita kuin kuusi panosta.Annas ollakaan kun tuli Eeliksen vuoro , huikkasi veljenpoika...