16.11.2017

Sallan kunta järjestää itsenäisyysjuhlat kaikille kuntalaisille ja matkailijoille

itsenaisyysjuhla_banneri_v2.jpg

Sallan kunta kutsuu kaikki kuntalaiset ja matkailijat juhlimaan 160-vuotiasta kuntaa ja 100-vuotiasta Suomea. Kaikille avoin itsenäisyysjuhla järjestetään Sallan liikuntakeskuksella tiistaina 5.12. kello 19 alkaen. Ohjelmassa on muun muassa musiikkia, tanssia ja mukavaa yhdessäoloa. Sallan kylistä järjestetään yhteiskuljetuksia juhlaan.

Tänä vuonna vietetään kahta merkittävää juhlavuotta, kun Salla täyttää 160 vuotta ja Suomi 100 vuotta. Juhlavuosien kunniaksi Sallan kunta on halunnut järjestää ison tapahtuman, joka on avoin kaikille kuntalaisille ja matkailijoille. Itsenäisyyspäivän aattona pidettävä juhla on myös kunnan juhlavuoden päätapahtuma.

- Suomen ja Sallan juhlavuodet ansaitsevat ison tapahtuman. Koko kunnan yhteinen juhla sopii myös Suomi100-juhlavuoden teemaan ”Yhdessä”, Sallan kunnanjohtaja Erkki Parkkinen sanoo.

Itsenäisyysjuhlaa vietetään musiikin ja tanssin merkeissä. Juhlan ensimmäisessä osassa Sallan Viihdeorkesterin esitykset kuljettavat tapahtumaa historian vaiheista tulevaisuuteen.

Viihdeorkesterin solisteina toimivat Esa Junno, Petra Pereira Freitas ja Maija-Leena Vermas. Pianisti Jenni Ljung esittää juhlavan Finlandian.

Musiikkiesitysten välissä kuullaan veteraanien ja nuorten tervehdykset sekä jaetaan juhlavuoden stipendit. Sallan historiaa kerrataan musiikin lisäksi Sallan sota- ja jälleenrakennusajan museon kokoaman Sata kuvaa Sallasta -valokuvanäyttelyn välityksellä, jota esitetään tapahtumassa musiikin yhteydessä.

Väliajalla tarjoillaan kahvia ja paikallisia herkkuja.

Juhlan toisessa vapaamuotoisessa osassa viihdytään hyvän musiikin ja seuran parissa sekä tanssitaan Viihdeorkesterin tahtiin aina kello 23 saakka.

- Ilta tulee olemaan hyvin tunnelmallinen ja sopivan juhlava. Toivomme, että kuntalaiset ja matkailijat tarttuvat kutsuun ja tulevat juhlimaan sankoin joukoin, Parkkinen sanoo.

Itsenäisyysjuhlaan järjestetään yhteiskuljetuksia Sallan kylistä. Bussit tuovat kuntalaisia liikuntakeskukselle Hautajärven, Kursun, Pahkakummun ja Saijan suunnista.

Kuntalaiset voivat osallistua juhlintaan myös sytyttämällä ulkotulia pihoilleen ja pihateiden varteen.

 

Lisätietoja:

Erkki Parkkinen
kunnanjohtaja 
0400-393987
erkki.parkkinen@salla.fi     

Kati Vesalainen
matkailukoordinaattori
0400-159022
kati.vesalainen@salla.fi

« TakaisinFacebook Twitter
7/12

Tuskallinen tehtävä

Talvisota oli syttynyt. Meitä oli noin kymmenen miehen hakuporukka, jonka tehtävänä oli ihmisten ja karjan saattaminen ja ohjaaminen Savukosken tietä länteen. Kotalassa ammuimme lehmät navettaan, kun emme niitä voineet ottaa niitä mukaan. Kun lähdimme Kotalasta, sytyttivät sotilaat heti...