07.02.2018

Sallan kunta etsii sijoittajaa hotellihankkeelle

Sallan matkailu kasvaa kovinta vauhtia Lapissa, vuonna 2017 kasvua tuli noin 25 prosenttia. Salla kiinnostaa matkailijoita, mutta ongelmaksi on muodostunut majoituskapasiteetin riittämättömyys. Sallaan olisi tulossa enemmän matkailijoita kuin majoittajat pystyvät ottamaan vastaan. Ongelman ratkaisemiseksi Sallan kunta on kaavoittanut ja suunnitellut uuden Ski in -hotellin, jolle etsitään nyt sijoittajaa.

Ski in -hotelli on suunniteltu parhaalle mahdolliselle paikalle Sallatunturissa. Se sijaitsisi Holiday Club Sallan ja Sallan hiihtokeskuksen välissä Karhulammen rannalla. Talvella hotellilta pääsee suoraan laskettelurinteisiin ja hiihtoladuille ja kesällä patikkapoluille tai virkistäytymään Karhulammelle.

– Ajatuksena on, että hotelli palvelee sekä talvi- että kesämatkailua. Se on molempien kannalta keskeisellä paikalla ja myös lähellä muita tunturin palveluja, Sallan kunnanjohtaja Erkki Parkkinen sanoo.

Hotelli on suunniteltu viisikerroksiseksi. Siinä olisi yli 120 huonetta, joista ylimmässä kerroksessa olevat soveltuisivat myös revontulien katseluun. Alakerrassa sijaitsee ravintola, myymälä ja kuntosali.

– Hotellin kustannukseksi on laskettu noin 15 miljoonaa euroa, Parkkinen kertoo.

Hotellille on Sallatunturissa todellinen tarve. Esimerkiksi paikalliset ohjelmapalveluyrittäjät menettävät tällä hetkellä asiakkaita majoituskapasiteetin puuttumisen vuoksi.

– Kunta on aktiivinen lisämajoituskapasiteetin saamisessa. Autamme mielellämme kaikissa selvityksissä, myös muidenkin kuin hotellihankkeen osalta, Parkkinen sanoo.

 

Lisätietoja:

Kunnanjohtaja
Erkki Parkkinen
erkki.parkkinen@salla.fi
0400 393 987

 hotelli.JPG

« TakaisinFacebook Twitter
6/12

Kekkosen vierailu


Kekkonen oli suuri Lapin ystävä ja tutustui mielellään paikalliseen väestöön Sallassa vieraillessaan.
Sallan käynnillään hän kävi Vihtori Vuorelan luona kahvilla. Emäntä oli silittänyt oikein valkoisen pöytäliinan pöytään. Kekkonen kahvia juodessaan läikytti sitä...