08.10.2018

Sallan kunnankirjasto Vuoden kirjastokunta –finaalissa!

Sallan kirjasto valittiin 56 hakijasta viiden finalistin joukkoon Vuoden kirjastokunta –kilpailussa. Kilpailun järjestää Kuntaliitto yhteistyössä Suomen kirjastoseuran, Jyty ry:n ja Lukukeskuksen kanssa. Raadin valitsemat finalistit julkaistiin Turun kirjamessuilla lauantaina 5. lokakuuta. Lapin kirjastoista Sallan kirjasto kuuluu viiden finalistin joukkoon. Sallan lisäksi finaalissa ovat Espoo, Iisalmi, Lieto ja Seinäjoki.

Raati painotti valinnoissaan yhteistyön, uusien toimintatapojen ja kuntalaisten kuulemisen sekä eri-ikäisten ja -taustaisten käyttäjien palvelemisen merkitystä. Ensimmäistä kertaa jaettavan palkinnon avulla Kuntaliitto yhteistyökumppaneineen haluaa nostaa esiin ja juhlistaa kirjastojen tekemää työtä. Lisäksi kilpailu antaa kunnille ja kirjastoille mahdollisuuden kertoa toiminnastaan ja onnistumisistaan.

Vuoden kirjastokunta –kilpailun voittaja julkistetaan Helsingin kirjamessuilla lauantaina 27.10. Klo 13. Kilpailun tuomarina toimii Duudsonien Jarppi Leppälä. Lisäksi Suomen kirjastoseura järjestää yleisön suosikki -verkkoäänestyksen.

KÄY SINÄKIN ANTAMASSA ÄÄNESI SUOSIKILLESI

Sallan kunnan kirjasto_Salla library.jpg

« TakaisinFacebook Twitter
8/12

Tuntsan Palo

Vuonna 1960 näki Luoja tarkoituksenmukaiseksi ja tarpeelliseksi polttaa osan Tuntsan metsistä. Olin nukkumassa, kun palopäällikkö Yrjö Tervo tuli herättämään koputtamalla ikkunaan. Hän kertoi, että minun piti lähteä Tuntsalle paloa sammuttamaan. Lähdettävä oli. Ajelin Kota-Anttiin....