05.07.2017

Sallan kesän kohokohtia 160-vuotisjuhlat ja omalaatuiset tapahtumat

Kun Suomi juhlii tänä vuonna 100-vuotista itsenäisyyttä, myös Sallassa on juhlan aika. Kunta täyttää 160 vuotta ja se näkyy vahvasti kaikissa kesän tapahtumissa. Juhlavuoden kohokohta on heinäkuun puolivälin tienoilla vietettävä Salla-päivä, mutta tapahtumakalenteri on pullollaan muutakin mielenkiintoista.

Salla-päivää vietetään 19. heinäkuuta kunnanviraston ympäristössä. Viraston parkkipaikalle nousee esiintymislava ja lähialueet täyttyvät myyntikojuista. Myös kirjastossa ja museolla järjestetään omia tapahtumia sekä ympäri Sallan kuntaa pitkin Salla-viikkoa.

Salla-päivän ohjelman teemoina ovat 100-vuotias Suomi ja 160-vuotias Salla. Päivän aikana kuullaan musiikkiesityksiä sekä juhlapuheita ja laitetaan jalalla koreasti toritanssien tahtiin. Ohjelmassa on myös viihdyttäviä esityksiä koko perheelle.

– Salla-päivä on yksi Sallan kesän kohokohdista. Se on iloinen ja markkinamainen tapahtuma, joka kokoaa paljon väkeä kirkonkylälle, sanoo Sallan kunnan matkailukoordinaattori Kati Vesalainen.

Salla-päivän ohjelma löytyy Sallan nettisivuilta tapahtumakalenterista.

Unohtumattomia hetkiä tapahtumien parissa

Salla-päivän lisäksi kunnassa järjestetään paljon muitakin tapahtumia kesän mittaan. Heinäkuussa ohjelmaa riittää, sillä silloin vietetään myös perinteistä Äinpäin-päivää ja järjestetään räväkkä Sallainen Rock -musiikkifestari.

14. heinäkuuta järjestettävä Äinpäin-päivä kääntää asioita päälaelleen. Kaupat ovat auki pitkälle iltaan ja monet yrittäjät siirtävät myyntiään sisältä ulos sekä järjestävät yrityksensä ympäristössä hauskoja tempauksia ja tapahtumia. Tänä vuonna on tämän tapahtuman historiassa eniten paikallisia yrityksiä mukana ja lisäksi tällä kertaa Äinpäin-päivä käynnistyy Itäautojen Tullihuutokauppa II, jossa huutokaupataan viime kesänä viranomaisten tutkinnassa olleet autot, joita ei silloin pystytty vielä myymään.

– Äinpäin-päivä on sallalaisten yrittäjien upean yhteistyön tulos. On hienoa nähdä, kuinka koko yrittäjäporukka puhaltaa yhteen hiileen ja panostaa tapahtumaan kiireisen arjen ohella.

Sallainen Rock -musiikkifestari järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, se pidetään 21.–22. heinäkuuta. Tapahtuma kokoaa Kairalan Kievariin kattavan joukon muusikoita ja menoa riittää iltapäivästä pitkälle seuraavan päivän puolelle.

Lisäksi 29.7. herkutellaan sydämen kyllyydestä Keloravintolan perinteisissä Sikajuhlissa!

Kun kesä kääntyy syksyyn

Suomen ja Sallan lisäksi tänä vuonna juhlii Värriön tutkimusasema, joka täyttää 60 vuotta. Juhlan kunniaksi tutkimusasemalla on avoimet ovet 18. elokuuta ja siellä esitellään aseman toimintaa sekä smear-mittauksia.

Elokuun puolivälin jälkeen syksy alkaa näkyä ja tuntua Sallan tapahtumissa. 19. elokuuta järjestetään elonkorjuujuhla Sallatunturin Tuvilla hyvän ruuan ja ohjelmien merkeissä. Luvassa mm. poniratsastusta ja

hevoskärryajelua, harrasteautonäyttely, hollantilainen rännikiekkoturnaus, livemusiikkia sekä tietysti kauden tuotteista valmistettu herkullinen buffet!

Syyskuussa kalentereihin kannattaa vielä merkitä 2.-10. päivä vietettävä Rykimäviikko sekä 14.–16. päivä pidettävät RUSKAntri-kantrifestarit. Loppukuusta päästään vielä ilakoimaan Oktoberfestien tahtiin.

Sallan kesästä ja alkusyksystä ei siis tapahtumia puutu!

Kaikista tapahtumista on saatavilla lisätietoja Sallan nettisivuilla loma.salla.fi.

Uutuuksia Sallan kesässä

Sallan kesän uutuudet houkuttelevat kävijät sisältä ulos luontoon. Paikalliset yrittäjät ovat hankkineet Sallan parhaille paikoille ripustettavaksi riippumattoja, joissa sielunrauhaa kaipaavat voivat nauttia erämaan maisemista. Luonnossa viihtyville löytyy tekemistä myös suunnistuksen muodossa, sillä Sallan Karhut pitävät maastossa suunnistusrasteja läpi kesän.

Sallan hiihtokeskuksessa ei ovia suljeta kesälläkään sillä hiihtokeskus on ottanut tavoitteekseen tuplata kesämyyntinsä ja tarjoavat nyt aktiviteettipalveluita, opastettuja retkiä mato-ongelle, pyöräilemään sekä välinevuokrausta koko kesän. Vuokrattavana on ekosähköllä ladattuja sähköavusteisia paksupyöriä eli E-fatbikes sekä SUP-lautoja tasapainoharjoitteluun vesistömaisemista nauttien.

« TakaisinFacebook Twitter
7/12

Tuskallinen tehtävä

Talvisota oli syttynyt. Meitä oli noin kymmenen miehen hakuporukka, jonka tehtävänä oli ihmisten ja karjan saattaminen ja ohjaaminen Savukosken tietä länteen. Kotalassa ammuimme lehmät navettaan, kun emme niitä voineet ottaa niitä mukaan. Kun lähdimme Kotalasta, sytyttivät sotilaat heti...