10.04.2008

Salla eniten kasvanut lappilainen matkailukeskus alkuvuonna 2008

Tilastokeskuksen majoitustilastojen perusteella Salla oli selvästi eniten kasvanut lappilainen matkailukeskus tammi-helmikuussa 2008. Rekisteröityjen majoitusvuorokausien määrä kasvoi Sallassa yhteensä 32,7 % viime vuoden tammi-helmikuusta. Ulkomaisten yöpymisten määrä kasvoi 34,7 % ja kotimaisten yöpymisten 31,3 %. Ulkomaisista asiakasryhmistä kasvoi etenkin englantilaisten matkailijoiden määrä, mutta myös saksalaisten ja hollantilaisten asiakkaiden määrä nousi.

 

 

Koko Lapin majoituskasvu oli 12,6 %, koko Suomen rekisteröityjen yöpymisvuorokausien kasvun ollessa 11 %. Lähes kaikki Lapin keskukset kasvattivat majoitusvuorokausiensa määrää. Esimerkiksi Ylläksen kasvuprosentti oli 25,6 %, Levin 24,7 % ja Pyhä-Luoston 16,4 %. Muista Suomen hiihtokeskuksista vain Pudasjärvi (Iso-Syöte) kasvoi Sallaa enemmän eli yhteensä 34 %. Kuusamon kasvu oli 5,7 %.

 

« TakaisinFacebook Twitter
7/12

Tuskallinen tehtävä

Talvisota oli syttynyt. Meitä oli noin kymmenen miehen hakuporukka, jonka tehtävänä oli ihmisten ja karjan saattaminen ja ohjaaminen Savukosken tietä länteen. Kotalassa ammuimme lehmät navettaan, kun emme niitä voineet ottaa niitä mukaan. Kun lähdimme Kotalasta, sytyttivät sotilaat heti...