Kulttuuriopastukset

Perustiedot
Yhteystiedot

Sotahistoriakierros

Lähtö tapahtuu ryhmän omalla bussilla ryhmän majoituspaikasta, jonne opas saapuu vastaanottamaan ryhmän. Ensimmäinen pysähdyspaikka on jo hyvin pian lähdön jälkeen Sotkan kellarin kohdalla. Sotkan kellarissa lämmitteli talvisodan aikaan suomalaisia sotilaita, jotka joutuivat venäläisten yllättämäksi.

Lue lisää »

Tuntsan kierros bussiryhmille

Matka alkaa oppaan johdolla ryhmän omalla bussilla ryhmän majoituspaikasta kohti Pohjois- Sallassa sijaitsevaa Tuntsan erämaa-aluetta (ajomatka n. 120 km).

Lue lisää »

Visitti kirkkoon ja museoon sotamuistomerkin kautta

Lähtö tapahtuu ryhmän omalla linja-autolla ryhmän majoituspaikasta, jonne opas saapuu vastaanottamaan ryhmän. Matkalla Sallatunturista perehdytään Sallan perustietoihin; väkiluku ja sen kehitys, elinkeinot ja menetetyt alueet.

Lue lisää »

Pieni kulttuuri- ja historiakierros Sallatunturin ja Sallan keskustan alueella

Lähtö tapahtuu ryhmän omalla bussilla ryhmän majoituspaikasta, josta bussi ajaa Sallan Poropuistoon (3 km Kuusamon suuntaan) . Matkalla Sallatunturista tutustutaan Sotka Ämmin kellariin ja perehdytään Sallan perustietoihin; väkiluku ja sen kehitys, elinkeinot ja menetetyt alueet.

Lue lisää »Facebook Twitter
8/12

Tuntsan Palo

Vuonna 1960 näki Luoja tarkoituksenmukaiseksi ja tarpeelliseksi polttaa osan Tuntsan metsistä. Olin nukkumassa, kun palopäällikkö Yrjö Tervo tuli herättämään koputtamalla ikkunaan. Hän kertoi, että minun piti lähteä Tuntsalle paloa sammuttamaan. Lähdettävä oli. Ajelin Kota-Anttiin....