UKK-reitti, Kuopsilammit-Naruskan Tammi

35 km. Viikonloppuretki tai osana pitempää usean päivän retkeä. Reitin vaativuusluokka: vaativa.

Reitin palveluvarustus

Oransseilla reittimerkeillä merkitty polku. Reitin varrella yksi katettu tulipaikka sekä kolme kotaa, joissa tulisija ja lisäksi ulkona tulipaikat ja vessat. Vesipaikkoja reitin varrella useita.

Arvio reitin kulkemiseen kuluvasta ajasta

2 päivää.

Ulkoilulajit, joihin reittiä voi käyttää

Kesämaan aikaan patikointi ja lumisena aikana hiihtovaellus.

Reitin olosuhteet, niiden aiheuttamat riskit ja varustautuminen

Kapea polku, jonka vaikeusaste hyvin vaihtelevaa. Helpoimmat osat reitistä kuljetaan metsäautoteitä pitkin sekä kuivilla tasaisilla männikkökankailla. Monin paikoin polku on kuitenkin epätasaista ja kivikkoista ja muutamissa paikoissa hyvinkin jyrkkiä nousuja ja laskuja. Kesäaikana suositeltavimmat jalkineet ovat vedenpitävät korkeat vaelluskengät tai kumisaappaat.

Luonnonympäristön kuvaus

Reitin pituuden vuoksi luonnonympäristö on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa - välissä kuivaa männikkökangasta ja välissä taas soita ja jokivarren kosteita kuusikoita ja lehtoja.

Kulttuuriympäristön kuvaus

Upeita tunturimaisemia, Karhutunturi, Jauratustunturi ja Suoltioiva sekä monipuolinen Naruskajoen luonto. Haltinkodan lähistöllä vanha sotilasalue, josta kuitenkaan ei ole reitin varrella mitään tietoa tai opasteita.

Saavutettavuus

Sijaintikunta: Salla. Sijaitsee Naruskan kylän pohjoispuolella ja Naruskajoen länsipuolella. Ei saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla, mutta autolla pääsee lähtöpisteisiin. Ajo-ohje Kuopsilammille: Sallasta Savukoskelle päin n. 30 km, josta käännytään oikealle Naruskantielle. Naruskantietä n. 19 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Karhutunturintielle. Tätä ajetaan n. 7 km, jolloin tien vasemmalla puolella Kuopsilammit ja tien oikella puolella UKK-reitin opastekyltti. Ajo-ohje Naruskan Tammelle: Sallasta Savukoskelle päin n. 30 km, josta käännytään oikealle Naruskantielle. Naruskantietä n. 47 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle. Tätä ajetaan n. 0,5 km, jolloin saavutaan Tammelle. Joen ylityksen jälkeen opasteet ja reitti tien vasemmalla puolella.

Perustiedot
Yhteystiedot

puh +358 (0)400 269 838

Kotisivulle »

Postipolku 3
98900 SallaFacebook Twitter
9/12

Matka vanhaan Sallaan

1990-luvun alkupuolella kävi Sallan linja-autoasemalla kova kuhina. Napapiirin Retkeilyn järjestämälle matkalle oli lähdössä suuri joukko ihmisiä, joiden määränpäänä oli rajantakaiset kotiseudut. Monelle se oli ensimmäinen ulkomaanmatka, vaikka se tehtiinkin omalle syntymäpaikalle....