UKK-reitti Härkätunturiin 22,4 km

UKK-vaellusreitti on valtakunnallinen vaellusreitti, joka on nimetty presidentti Urho Kaleva Kekkosen mukaan. Reitti kulkee Pohjois-Karjalan, Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueilla. Se alkaa etelässä Lieksan Kolilta ja päättyy pohjoisessa Savukosken Tulppioon. Urho Kekkonen vaelsi reitin vuonna 1957.

ukk-reitistö on nimetty presidentti urho kaleva kekkosen mukaan

Reitin varrella olevaan Murhahaaraan liittyy julma tarina jos toinenkin. Tarinoihin voit tutustua Ei palijon missähän -blogissa.

UKK-reitin osuus

Tuntsan tieltä Härkätunturiin ( voi jatkaa edelleen Tulppion suuntaan). Tuntsan tieltä Tuulenkaatomaahan saakka on valittavana kaksi eri reittivaihtoehtoa, lähtö joko Pirunkirkon tai Juntteriojan kohdalta.Reittikuvaus UKK- reitistä luettavissa luontoon.fi sivustolta.

Reitin vaativuusluokka

Vaativa-keskivaativa

Reitin palveluvarustus

Oransseilla reittimerkeillä merkitty polku. Härkätunturissa Autio- ja varaustupa, jossa sauna, wc ja tulipaikka sekä Murhahaarassa autiotupa, jossa wc ja tulipaikka. Reitin varrella muutama ojan ylitys, joista saa vettä.

Arvio reitin kulkemiseen kuluvasta ajasta

7 – 9 h.

Ulkoilulajit, joihin reittiä voi käyttää

Kesämaan aikaan patikointi ja lumisena aikana hiihtovaellus.

Reitin olosuhteet, niiden aiheuttamat riskit ja varustautuminen

Kapea ja paikoin epätasainen polku. Paikoin jyrkkiä nousuja ja laskuja lähinnä Ansun Härkätunturin ylityksessä. Kesäaikana suositeltavimmat jalkineet ovat vedenpitävät korkeat vaelluskengät tai kumisaappaat.

Luonnonympäristön kuvaus

Luonnonympäristö on monipuolista ja vaihtelevaa, tuoretta sekametsää, ojanvarsikuusikoita, suota ja tuntureita.

Kulttuuriympäristön kuvaus

Jylhiä tunturimaisemia ja erämaisia ojanvarsikuusikoita.

Saavutettavuus

Sijaintikunta: Salla. Sijaitsee Naruskan kylän pohjoispuolella Tulppion ja Tuntsan välisellä UKK-reitillä. Ei saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla. Ajo-ohje reitille: Sallasta Savukoskelle päin n. 30 km, josta käännytään oikealle Naruskantielle. Naruskantietä n. 70 km. Tien vasemmalla puolella opasteet reitille. Reitille voi lähteä myös Savukosken puolelta Tulppiosta (kts. www.savukoski.fi).

Perustiedot
Yhteystiedot

puh +358 (0) 400 269 838

Kotisivulle »

Postipolku 3
98900 Salla

Euroopan unioni - Euroopan aluekehitysrahasto Lapin liitto Vipuvoimaa EU:lta Salla


Facebook Twitter
8/12

Tuntsan Palo

Vuonna 1960 näki Luoja tarkoituksenmukaiseksi ja tarpeelliseksi polttaa osan Tuntsan metsistä. Olin nukkumassa, kun palopäällikkö Yrjö Tervo tuli herättämään koputtamalla ikkunaan. Hän kertoi, että minun piti lähteä Tuntsalle paloa sammuttamaan. Lähdettävä oli. Ajelin Kota-Anttiin....