Peskin Poro-ohjelma

Mikä on paras paikka tutustua poroihin ja poronhoitoon? Sallan Poropuisto tietenkin!

Porojen elämään perehtyminen aloitetaan Poropuiston päärakennuksen auditoriossa, jossa opas kertoo poronhoitovuodesta. Diaesityksen jälkeen osallistujalla on mahdollisuus kysyä asiantuntijaltamme poroista ja poroelinkeinosta.

Auditoriosta jatketaan näyttelytiloihin. Näyttelyssä esitellään kiinnostavin kuvin ja tekstein alueen maaperää, kasvistoa, eläimistöä ja niin edelleen. Tarjolla on tietoa myös vanhoista metsistä sekä porojen ja petojen kohtaamisista. Näyttely on vaikuttava kokemus luontoäänineen ja täytettyine eläimineen. Lisää Lapin luonnon tunnelmia on tarjolla Poropuiston akvarellinäyttelyssä.

Diaesityksen ja näyttelyn jälkeen seurataan porojen elämää luonnossa. Poropuisto on ikivanhaa porojen laidunaluetta. Kahdensadan hehtaarin suuruinen puisto on osa Kaunisharjun luonnonhoitometsäaluetta: puistossa varjellaan vanhoja luontoarvoja.

Maastoon merkityllä reitillä voi tutustua hyvin monipuoliseen luontoon. Reitti kulkee aluksi korkean harjun päälle, jatkuu pitkospuita pitkin suomaisemassa ja päättyy rehevään, kumpuilevaan sekametsään. Alueella on kaunis metsälampi ja sen rannalla kokonainen kämppäpihapiiri.

Kevyt patikointi aloitetaan pitkin ansapolkua. Polku on 1,6 kilometriä pitkä, ja se on merkitty maastoon punaisella värillä. Polkua patikoitaessa opas kertoo perinteisistä petojen pyyntimenetelmistä ja esittelee monenlaisia ansoja. Polku päättyy porojen ruokintapaikalle.

Porot rientävät ruokintapaikalle oppaan kutsuhuutojen houkuttelemina, ja patikoijat saavat olla mukana ruokkimassa niitä. Porot ovat tottuneet siihen, että niitä käydään ruokkimassa päivittäin.

Retkellä tutustaan myös siihen, miten poro- ja metsämiehet aikoinaan ovat erämaassa asuneet. Puiston alueella on monenlaisia autiotupia ja turvekammeja.

Lopuksi kokoonnutaan joko kotaan tai laavulle nauttimaan nokipannukahvia ja teetä puukuksista. Tarjolla on tietenkin myös kampanisuja, paikallisia kahvileipiä. Avotulen äärellä opas tarinoi lappilaisesta elämästä. Kahvihetken päätteeksi opas kertoo poronluuhun liittyvistä uskomuksista ja ripustaa patikoijan kaulaan pienen poronluuamuletin muistoksi retkestä.

Kahvittelun jälkeen patikoijat voivat viipyä alueella omin neuvoin ja kiertää vihreällä merkityn, 1,9 kilometrin mittaisen luontopolun. Toinen mahdollisuus on patikoida suoraan sinisellä merkittyä riistapolkua 1,5 kilometrin matka Poropuiston päärakennukselle.

 

Tuotteen perustiedot
Ajankohta: 1.6. - 30.10.
Hinta: 36 €
Kesto: 5 h
Saatavuus: Räätälöity
Paikkakunta: Salla
Kohde: Salla
Luottokortit: American Express, Diners Club, Eurocard, Master Card, Visa,
Soveltuu: Erityisryhmät, Nuoriso, Parit, Perheet, Seniorit, Sinkut
Kielet: Englanti, Suomi,
Hinta sisältää: -
Lisämaksusta: -
Perustiedot
Kielet Suomi, Englanti
Maksutavat Pankkikortti, Visa, Master Card, American Express
Yhteystiedot

Sallan Poropuisto/ Salla Reindeer Park

puh +358(0)16 837771
Faksi +358(0)16 837728

Kotisivulle »

Hautajärventie 111
98900 SallaFacebook Twitter
3/12

Hutikuti ja hirvi kusi


Tunnettu sallalainen erämies, Eelis Vuorela, oli uusimassa hirvikorttiaan
Isoaavan ampumaradalla ja päivitteli toisten heikkoa ampumataitoa sanomalla. että kortin uusimiseen ei tarvita kuin kuusi panosta.Annas ollakaan kun tuli Eeliksen vuoro , huikkasi veljenpoika...