Kanoottiretki Oulangan kansallispuistoon

Turvallista, opastettua melontaa luonnonkauniissa maisemassa. Sitä on melontaretki Oulangan kansallispuistoon. Tilauksesta ryhmille.

Retki alkaa Poropuiston päärakennuksesta, jossa opas ottaa retkeilijän vastaan ja jakaa sopivat melontavarusteet, joihin kuuluu kelluntaliivit, vesitiivis pussi ja jos tarve vaatii sadevaatteet.

Poropuistosta siirrytään omilla autoilla oppaan johdolla Savilammen pysäköintipaikalle. Ajomatka on nopin 45 kilometriä. Pysäköintipaikalta patikoidaan polkua pitkin Savilammen rantaan 1,2 kilometriä.

Savilammella lasketaan inkkarikanootit veteen.  Opas kertoo, miten kanootti toimii, ja melontatekniikkaa harjoitellaan käytännössä. Savilammelta lähdetään hiljalleen liikkeelle kohti Oulankajokea.

Rauhallisesti virtavaa Oulankajokea on helppo meloa. Kanootti lipuu jokea tasaisesti ja melojalla on aikaa ihailla kansallispuiston näkymiä. Maisemat joen varrella ovat jylhät: komeita kallioseinämiä, korkeita ja vereitä jokivarsiniittyjä.

Puolimatkassa vieraillaan Taivalkönkäällä, opas valmistaa avotulilla retkieväät ja tarjoaa kahvia, mehua  ja kahvileipää. Lisäksi retkeilijä voi paistaa makkaraa avotulella.

Yhteensä retkellä melontaa kertyy noin 8 km ja kävelyä 3 km. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan Oulangan kanjoniin hieman erilaisesta näkökulmasta.

Tuotteen perustiedot
Ajankohta: 1.6. - 30.9.
Hinta: 96 €
Kesto: 6 h
Saatavuus: Aikataulun mukaan
Paikkakunta: Salla
Kohde: Salla
Luottokortit: American Express, Diners Club, Eurocard, Master Card, Visa,
Soveltuu: Nuoriso, Parit, Perheet, Seniorit, Sinkut
Kielet: Englanti, Suomi,
Hinta sisältää: Ateriat, Laitteet/Varusteet, Opastus,
Lisämaksusta: Kuljetus,
Perustiedot
Kielet Suomi, Englanti
Maksutavat Pankkikortti, Visa, Visa Electron, Master Card, American Express
Yhteystiedot

Sallan Poropuisto/ Salla Reindeer Park

puh +358(0)16 837771
Faksi +358(0)16 837728

Kotisivulle »

Hautajärventie 111
98900 SallaFacebook Twitter
5/12

Liipaisu jäi


Kaksi kokenutta metsämiestä lähti Sallan kirkolta karhunpyyntiin Tuntsalle 70-luvulla karhun kevätmetsästysaikaan. Matkalla he raatailivat:


- Miten sitä karhua pyydetään? Toinen kysyi.


- Mennään ojan varteen, kävellään sitä pitkin, toinen toista ja toinen toista...