01.11.2007

Hutikuti ja hirvi kusi

Tunnettu sallalainen erämies, Eelis Vuorela, oli uusimassa hirvikorttiaan
Isoaavan ampumaradalla ja päivitteli toisten heikkoa ampumataitoa sanomalla. että kortin uusimiseen ei tarvita kuin kuusi panosta.


Annas ollakaan kun tuli Eeliksen vuoro , huikkasi veljenpoika Eelikselle, että kuudes menee ohi!
Ja Eelis ampui ,  puhelin ilmoitti, osuma, osuma,osuma, osuma , osuma ja ei osumaa.
Kuusi laukausta oli ammuttu ja viimeinen oli mennyt ohi. No Eelis ei vielä tästä ollut moksiskaan.
Aloitti uuden sarjan ja ampui ensimmäsen laukauksen ja penkka pölähti ainakin metrin taulun alapuolella. Se riitti setä Eelikselle ja hän tuuppas kiväärinsä vihaisesti asepussiin ja häipyi ampumaradalta.
Otti se sen verran hattuun jo reilusti yli 70 vuoden ikään ehtineelle Eelikselle, että hirvikortti jäi sinä syksynä ampumatta, mutta hirvimetsälle hän kuitenkin silti osallistui vallesmanni Virkkulan kanssa reppumiehenä.
Ja niinhän siinä kävi, että Eeliksen toimiessa ajomiehenä pääsi mitään pelkäämätön uroshirvi yllättämään aseettoman Eeliksen ja Eelis joutui pötkimään pakoon pöllipinon päälle.


Eelis koitti siinä huudella kavereita ampumaan hirven, mutta ketään ei kuulunut.


Pari- kolme tuntia pöllipinon päällä panttivankina Eelistä pidettyään , hirviuros tuli siihen tulokseen, että olkoon koko ”kilpakosija” ja lähti etsimään parempaa seuraa ja Eeliskin pääsi alas pinonpäältä.
Illalla majapaikassa Eelis kertoi tämän tapahtuman kavereilleen ja päivitteli että kukaan ei tullut ampumaan sitä hirveä. Se kun oli vielä niin laiskakin, että vahtiessaan häntä istueltaan kusikin.


Ampumaradalla ja Eeliksen kerronnan hältä itseltään kuulleena Erkki Vuorela.

« TakaisinFacebook Twitter
10/12

Kotiseutumatka Korjalle

Olimme kotiseutumatkalla Korjalla. Matkalla eräät olivat ostaneet hieman kurkun kostuketta, ja niin niitä pullon korkkeja väännettiin auki. Matkassa mukana oli myös Ulpu Iivari, joka otti emännän roolin ja pyysi kaikkia ottamaan kipot esille. Emäntä kiersi ympyrää ja kaateli kaikille...