Ei Tapahdu Mitään -viikko

Lokakuu 08. 00:01 - Lokakuu 14. 23:59
Sijainti: Salla in the middle of nowhere

Sallainthemiddleofnowhere_tuntsa.jpg

Niin on jälleen aika hengähdystauon ja antautua tekemättömyydelle ja saamattomuudelle viikon ajaksi, kun alkaa virallisesti Ei Tapahdu Mitään -viikko. Toki joku saattaa jotakin saadakin, metsästyskausi kun on meneillään ja paikalliset innokkaita saalistajia. Mutta siinäpä se viikon ainut menovinkki onkin: Mene mettään!

Sallassa tykätään olla rehellisiä, johan siitä kertoo jo vuosia rinta rottingilla kaikille kerrottu sloganikin: in the middle of nowhere (keskellä ei mitään). Tosihan se on, ei täällä ihan lähiseuduilla juuri muuta ole, kuin erämaata. Ja hienoa erämaata onkin! Vuosia mietittiin miten saataisi eloa tähän ruskan ja talven väliin, kun sillon aina niin hiljenee. Vaan lopulta hoksittiin, että mitä sitä turhia mitään teennäistä keksimään, sanotaan vaan niinku asiat on. Kesän lämpö on haihtunut, ruskan värit haalenneet, pilvistäkin niin ettei revontulia tahi tähtitaivasta näe saatikka sitten aurinkoa, joka kaamoksen myötä painuu pysyvästi horisontin taa. Thaimaalaisten marjanpoimijoiden sijaan oransseissa asuissaan metsissä laukkovat paikalliset ja näihin erämaihin, kun lähtee, niin sinne kyllä katoaa vaikka väkeä olis kuinka. Sitten talven tullen naama noesta mustana, tarpeeksi eräjormailua ja -irmailua nautittuaan, kömpivät hymy huulilla takaisin pirtteihinsä ja sieltä sitten hiljakseen myös katukuvassa näkyviksikin. Ne keillä ei enää ikä tai kunto anna myöten mettään lähdölle, niin kyselevät ja puhuvat siitä sitten tauotta. Sallan ainut keskittymä, jossa meno ei hiljene edes lokakuussa onkin Sallan vanhainkoti.

Vaan nyt, kun jo seitsemättä kertaa tätä tapahtumattomuuden viikkoa vietetään, niin on alkanut tuntumaan, jotta se taisikin olla siunaus, kun ei tähän sen kummempaa karkeloa alettukaan värkkäämään. Niin paljon ohjelmaa ja informaatiota ja menovinkkejä tulee joka tuutista, että saataiskin olla ihan mukava päästä paikkaan missä voi vaan olla. Ei tarvitse katsoa kelloa tai aikatauluja, junakiskot varastettu jo vuosia sitten ja bussi tulee tai lähtee yleensä sen yhen kerran päivässä, ei ole vaikea muistaa. Ja silti sattuu unohtumaan, niin sitte seuraavana päivänä uusi yritys. Kauppareissulla ei tarvitse kovin kummosiin small talkkeihin varautua, korkeintaan voi joku kysäistä, että "Ookkonä mettällä käyny?" tai "Kenes poikia/tyttöjä se sinä oot?" Ruska-ajan ruuhkat patikkapoluilta on ohi, niin reiteillä saa samoilla ihan rauhassa, puhelinkaan ei pahemmin pirise, kun tässä aivan Itärajalla nuo yhteydet ei aina niin kovin vahvat ole. Ei Tapahdu Mitään -viikolla saa luvan kanssa olla tekemättä yhtään mitään! Jos nyt sitten menet jotaki tekemään, niin ihan omalla vastuullas sitte olet.

« Takaisin etusivulleFacebook Twitter
7/12

Tuskallinen tehtävä

Talvisota oli syttynyt. Meitä oli noin kymmenen miehen hakuporukka, jonka tehtävänä oli ihmisten ja karjan saattaminen ja ohjaaminen Savukosken tietä länteen. Kotalassa ammuimme lehmät navettaan, kun emme niitä voineet ottaa niitä mukaan. Kun lähdimme Kotalasta, sytyttivät sotilaat heti...