Banduristien trio ORIANA

Marraskuu 22. 18:00
Sijainti: Postipolku 5, 98900 Salla

Banduristien trio ORIANA 

(Ternopil, Ukraina)

Suomessa 18.11. – 2.12.2018 

Sallan kirjastossa 22.11 klo. 18

Liput 5€

Järj. Sallan kulttuuripalvelut

-----------------------------------------------

Banduristien trio Oriana on yli viisitoista vuotta vanha ammattilaiskokoonpano. Taiteellisen toimintansa aikana siitä on tullut Ukrainan tunnetuin bandurayhtye. Yhtyeen suosion takana on kolme lahjakasta ja taitavaa muusikkoa, joilla kaikilla on voimakas ja kaunis lauluääni: Natalija Hotsyk (sopraano), Olga Antonjuk (mezzosopraano) ja Julija Rudnytska (altto).

Trion konserttiohjelmisto on hyvin monipuolinen. Se kattaa laajan kirjon lajeja ja tyylejä kansanmusiikista klassiseen ja hengelliseen musiikkiin, maailmanlaajuisesti tunnettujen säveltäjien ja nykyisten musiikintekijöiden teoksista jazziin. Trio esittää konserttiohjelmissaan niin instrumentaaliteoksia kuin banduralla säestettyjä vokaaliteoksia, mutta konserteissa kuullaan myös lauluja a cappella -esityksinä. Kuulija saa nauttia sekä trion erinomaisista yhteisesityksistä että muusikoiden soolo- ja duettoesityksistä. Yhtyeen jäsenet etsivät innokkaasti uusia, mielenkiintoisia teoksia laajentaakseen trion ohjelmistoa. Suurin osa teoksista kuullaan trion muusikoiden omina sovituksina.

Sen lisäksi, että banduristitrio Oriana konsertoi Ukrainassa, se on odotettu ja arvostettu vieras myös ulkomailla ja on useasti edustanut Ukrainaa kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla ja kilpailuissa. Puola, Ranska, Italia, Saksa, Tsekki, Ruotsi – siinä joitakin esimerkkejä maista, joissa trio Oriana on ollut konserttikiertueilla. 

Ensimmäisen konserttimatkansa Suomeen trio tekee joulun alla tänä vuonna. Samalla suomalainen yleisö saa kuulla trion uuden jouluohjelmiston, joka sisältää ukrainalaisen musiikkitaiteen todellisia helmiä – ukrainalaisia joululauluja, joita esitetään joulun aikaan ja joita ennen vanhaan kierrettiin laulamassa talosta taloon. Ukrainalaisten joululaulujen lisäksi ohjelmassa on myös jouluaiheisia klassisia ja hengellisiä teoksia. Vokaaliesitykset lauletaan useilla eurooppalaisilla kielillä. 

Näissä konserteissa hyvä joulumieli ja joulunviettoon valmistautumisen iloinen tunnelma on taattu jokaiselle kuulijalle. 

Bandura on perinteinen ukrainalainen kansansoitin, joka on tunnettu jo muutamia satoja vuosia. Konserttibandurassa on 61 kieltä. Tämän sylissä näppäilemällä soitettavan Ukrainan kansallissoittimen ääni on uudelle kuulijalle jotakin yllättävää cembalon, harpun ja kitaran väliltä. Mitä luultavimmin bandura on suomalaisen kanteleen sukulaissoitin. 

Sallan kunta »

« Takaisin etusivulleFacebook Twitter
2/12

Kiviä panssariestelinjalle


 


Sallan Sarviselässä asuva
Veikko Hämäläinen ajoi kuorma-autolla estekiviä kirkonkylän linjaan syksystä
1940 seuraavan vuoden huhtikuuhun saakka. Estekiviä ajettiin kymmenellä
kuorma-autolla...