Mielly metsä, kostu korpi -valokuvanäyttely

Toukokuu 29. 10:00 - Elokuu 31. 18:00

Oulangan luontokeskuksen vaihtuvassa näyttelyssä ammattiluontokuvaajat Paavo Hamunen ja Susanna Aarnio houkuttelevat näyttelyllään katsojia astumaan sisään omaan metsäänsä värien, muotojen ja abstraktioiden johdattelemana. Kamera toimii kuvaajien käsissä siveltimenä, joka maalaa vuodenaikojen ja valon ja varjon sävyt raikkailla ja yllättävillä katsojan mielikuvituksen ja aistit avaavilla rytmeillä. Näyttelyn metsäkuvat ovat luomukuvia, yhden kuvan tiedostoja. Taitelijat eivät ”fotoshoppaa” maalauksiaan.

Näyttely yhdistää Suomen kansan vanhoja runoja ja luontokuvia. Runot ja sanonnat ovat ympäri Suomea ja ne liittyvät mm. metsään, säähän, eri lajeihin. Näyttelyyn voi tutustua vapaasti elokuun loppuun asti.

Paavo Hamunen.jpg

 
Oulangan Luontokeskus »

« Takaisin etusivulleFacebook Twitter
7/12

Tuskallinen tehtävä

Talvisota oli syttynyt. Meitä oli noin kymmenen miehen hakuporukka, jonka tehtävänä oli ihmisten ja karjan saattaminen ja ohjaaminen Savukosken tietä länteen. Kotalassa ammuimme lehmät navettaan, kun emme niitä voineet ottaa niitä mukaan. Kun lähdimme Kotalasta, sytyttivät sotilaat heti...