ÄinPäin -päivä

Heinäkuu 13. 18:00
Sijainti: Salla village

Perinteinen vuorokauden kiepautus - ÄinPäin -päivä vietetään jälleen heinäkuisena iltana Sallan kylällä. Ajatushan lähti keskiyön auringon antamasta valosta, joka valaiseen myös Sallan yöt, joten miksipä ei voisi yölläkin olla ohjelmaan, kun kerran on yhtä valoisaakin, kuin päivällä!?

Ja niin sai alkunsa ÄinPäin -päivä, jota nyt vietetään jo 5.kertaa. Äinpäin on sallalaine murresana, joka tarkoittaa väärinpäin / ylösalaisin ja niin myös tämän tapahtuman ajatuksena on kiepauttaa kaikki ihan hassunkurisesti koko vuorokauden ajaksi; ihmiset vetää rekikoiria, eukon kanto kääntyi ukon völijäykseksi, hiihtokisoja hiihdettiin kesänurmella. Tänä kesänä vietetään ÄinPäin -päivää perjantaina 13. päivä, yleisesti epäonnenpäivänä tunnettuna päivänä, joten silloinhan se ÄinPäin -päivänä kääntyy huikeaksi onnenpäiväksi!

Ohjelma tarkentuu lähempänä tapahtumaa.

ÄinPäin2018.jpg

« Takaisin etusivulleFacebook Twitter
8/12

Tuntsan Palo

Vuonna 1960 näki Luoja tarkoituksenmukaiseksi ja tarpeelliseksi polttaa osan Tuntsan metsistä. Olin nukkumassa, kun palopäällikkö Yrjö Tervo tuli herättämään koputtamalla ikkunaan. Hän kertoi, että minun piti lähteä Tuntsalle paloa sammuttamaan. Lähdettävä oli. Ajelin Kota-Anttiin....