Saijazz - maailman pienin jazzfestivaali Saijan kylällä

Maaliskuu 31. 19:00
Sijainti: Saija village

Maailman pienin jazzfestivaali.
Lauantaina 31.3.2018 klo 20.00 - 00.30, Saija-Pirtti!

Tuomo Prättälä Trio (Tuomo Prättälä, laulu ja piano, Ville Herrala, basso, Jaska Lukkarinen, rummut)
Aili Ikonen & Panu Savolainen (Aili Ikonen, laulu, Panu Savolainen, vibrafoni)
Josén Pimeä Puoli (Jose Mäenpää, laulu ja piano, Arto Nurmi, basso, Jussi Miettola, rummut)

Legendaarinen Saijazz jazzaillaan pääsiäislauantaina täällä koillisen kairan selkosten keskellä, "keskellä ei mitään", Sallan ja Savukosken puolivälin tietämillä. Täällä on Saijan kylän Saija-Pirtti, jossa kajahtaa jälleen Saijazz.

Saijazz on juuri sopivasti käteen sopiva, reilut puolentoistasataa imaiseva tapahtuma 1952 rakennetussa Saija-Pirtissä. Tunnelma on tiivis ja kanttiinin persoonalliset eväät makoisat. Huussit ovat pihan perällä. Hyvällä tuurilla revontulten loimussa.

Kaksikymmentä vuotta sitten oli 50-luvulla rakennetun Kansantalon, nykyisen kylätalon kunnostus juuri valmistunut. Uusituissa tiloissa järjestettiin juhlia ja tapahtumia. Toimittaja Tapio Nevala hommasi vierailijaksi jazzyhtye AAHO:n, Anna Arpisten Haavojen Olla. Konsertti oli menestys sekä tunnelman, että yleisön puolesta. Siitä syntyi Saijazzin tarina ja Helsingin Sanomat noteerasi sen pian maailman pienimmäksi jazzfestivaaliksi.

Tapahtuman kotisivut

SAIJAZZ 2018 - juliste.pdf

Sallan Matkailuinfossa Lipputoimisto.fi myyntipiste! Liput infosta á 28€.

« Takaisin etusivulleFacebook Twitter
4/12

Suomen ensimmäiset syäksy- ja pujottelumestaruuskilpailut


Matkailu oli Sallassa jo hyvässä vauhdissa, kun vuonna 1937 vanhassa Sallatunturissa järjestettiin Suomen ensimmäiset syäksylaskun mestaruuskisat. Osallistujia kisoissa oli parisenkymmentä, joukossaan Suomen kärkinimet Aarne Valkama ja Erkki Penttilä.


Aarne Tuuha, siihen aikaan...