SUURI POROVIIKONLOPPU 17.-18.3.

Maaliskuu 17. 11:00 - Maaliskuu 18. 18:00
Sijainti: Sallatunturi, Keselmäjärvi

Suuri_Poroviikonlppu_ilme_2.jpg

Sallassa pyhitetään yksi maaliskuun viikonloppu kokonaan poroille! Porot ovat viikonloppunsa ansainneet, sillä niitä asustelee Sallan kunnan alueella yli kaksi kertaa enemmän kuin meitä ihmisiä.

Suuren Poroviikonlopun vauhdikkaimpiin tapahtumiin kuuluu Poro cup -porokilpailu, joka järjestetään Sallassa vuosien tauon jälkeen. Perinteisessä poromiesten vauhtilajissa poro ja sen perässä suksilla tuleva ajaja ajavat kilometrin mittaisen radan mahdollisimman nopeasti. Vuoden aikana järjestetään viisi Poro cup -osakilpailua, joista Sallan kilpailu on viimeinen ennen kuninkuusajoa.

Poro cup -kilpailu käydään lauantaina ja sunnuntaina Keselmäjärven jäällä eli aivan Sallan matkailukeskuksen ytimessä. Kilpailussa riittää vauhdikasta seurattavaa koko perheelle. Rohkeimmat pääsevät myös itse kokeilemaan lajia, kun Sallan Poropuisto järjestää yleisölle testiajoja.

Suuren Poroviikonlopun aikana Sallassa yritetään myös tehdä maailmanennätys. Sallan Poropuiston tavoitteena on muodostaa maailman pisin pororaito eli porojono, jossa jokaisen poron perässä on reki kyytiläisineen. Ennätykseen vaaditaan vähintään 56 poro-rekiyhdistelmää peräkkäin.

Lauantai-iltana juhlitaan päivän poroajo- ja maailmaennätyssuorituksia porotansseissa Papana Pupissa.

Suuren poroviikonlopun ohjelma:

- Poro cup -porokilpailut lauantaina ja sunnuntaina

- Pororaidon maailmanennätysyritys, osallistuminen ja poroajelu maksutta

- Porotanssit

- Porokilpa-ajoa eli reindeer racea yleisölle

- Sallan Sota- ja jälleenrakennusajan museolla poroaiheista historiaa

Poroarvat  jo myynnissä! Arpoja myy: Sallan Matkailuinfo, Sallatunturin Tuvat, Sallan Poropuisto, Sallan Karhut, Sallan paliskunta sekä Pohjois-Sallan paliskunta.

ArpajulisteA4.pdf

Ja paljon muuta ohjelmaa koko perheelle!

BRP_Porocup_2018.jpeg

Muista myös lauantaina järjestettävä perinteinen Viinakauppahiihto Saijan kylältä Sallan kirkonkylälle!

« Takaisin etusivulleFacebook Twitter
11/12

Tarina Murhahaaran taustalla


Sallan pohjoisosassa Tuntsan erämaassa on erämaakämppä, murhahaara, jossa on vuosisatoja puhuttu kummittelevan. Kämpän vieraskirjaan on raapustettu varoituksia yöpyjille yön pimeimpään aikaan ilmestyvistä kummituksista. Kämpän ja läheisen ojan nimen takana oleva tarina selittää...