Barents - Luonto ei tunne rajoja -valokuvanäyttely

Lokakuu 11. 00:00 - Lokakuu 27. 15:00
Sijainti: Sallan rajakievari, Savukoskentie 12

Suomen ympäristökeskus (SYKE) on tuottanut kiertävän valokuvanäyttelyn pohjoisesta luonnosta. Valokuvanäyttely kertoo Barentsin alueen luonnosta, joka on ainutlaatuista koko maailman mittakaavassa. Alueen upeista luontokohteista monet ovat vaikeasti tavoitettavissa.

"Eläinten seuraaminen on paljon mielenkiintoisempaa kameran  kuin kiväärin tähtäimen kautta. Jos näyttelyn kuvat saavat edes yhden ihmisen vaihtamaan kiväärinsä kameraan ja saaliit valokuviin, en ole tehnyt tätä työtä turhaan," toteaa venäläinen luontokuvaaja Dmitri Deševyh.

Barentsin alue on 1,8 miljoonan neliökilometrin kokoinen monimuotoisuuden aarreaitta. Alueella on arvokkaiden luontokohteiden lisäksi paljon hyödynnettäviä luonnonvaroja sekä rikkaita alkuperäiskulttuureita. Pohjoinen luonto on herkkä ja haavoittuva. Barentsin viimeiset luonnontilaisen kaltaiset alueet ja maisemat ovat ainutlaatuisia koko maailman mittakaavassa.

Näyttelyn kierrättäminen Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä on osa BPAN -hanketta. Sen tavoitteena on edistää ja tukea edustavan suojelualueverkoston perustamista Barentsin alueen boreaalisen ja arktisen luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi.

Näyttelyyn voi tutustua Sallan Rajakievarissa aina, kun Rajakievarissa ei ole yksityistilaisuutta. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

BPAN_A3_mainos_printattava_FIN.jpg

Sallan kunta »

« Takaisin etusivulleFacebook Twitter
4/12

Suomen ensimmäiset syäksy- ja pujottelumestaruuskilpailut


Matkailu oli Sallassa jo hyvässä vauhdissa, kun vuonna 1937 vanhassa Sallatunturissa järjestettiin Suomen ensimmäiset syäksylaskun mestaruuskisat. Osallistujia kisoissa oli parisenkymmentä, joukossaan Suomen kärkinimet Aarne Valkama ja Erkki Penttilä.


Aarne Tuuha, siihen aikaan...