Jätkä ja Alvar Aalto Lapissa 1917-2017 -esitys Rajakievarissa

Syyskuu 21. 18:00
Sijainti: Sallan Rajakievari

Suomi 100 –juhlavuoden esitys punoo yhteen lappilaisen maa-, metsä- ja luontaistalouteen perustuvan kulttuurin sekä arkkitehti Alvar Aallon työn Lapissa. Lapin jokivarsille leipää tuoneen Kemijoen uiton lopettamisesta on kulunut neljännesvuosisata. Alvar Aalto (1898-1976) toimi ja vaikutti arkkitehtina elämänsä ajan itsenäisen Suomen rakentajana, myös Lapin kylissä ja kaupungeissa.
Esityksien sisältö perustuu Alvar Aallon aikalaishaastatteluihin ja Kemijokivarren asukkaiden uittomuisteluihin vuosina 2004-2016. Tilaisuudessa katsotaan Eeva Snellmanin YTM, käsikirjoittama ja ohjaama uittoaiheinen dokumentti Leikkiä kosken kanssa. Elokuvan päähenkilö on moninkertainen Suomen tukkilaismestari, talonpoika Pauli Yliaska, Sodankylän Askasta (s. 1934). 

Arvioitu kesto on 1,5 tuntia.
Yleisöesityksiin on vapaa pääsy.

Tervetuloa !

järj. kulttuuritoimi

« Takaisin etusivulleFacebook Twitter
9/12

Matka vanhaan Sallaan

1990-luvun alkupuolella kävi Sallan linja-autoasemalla kova kuhina. Napapiirin Retkeilyn järjestämälle matkalle oli lähdössä suuri joukko ihmisiä, joiden määränpäänä oli rajantakaiset kotiseudut. Monelle se oli ensimmäinen ulkomaanmatka, vaikka se tehtiinkin omalle syntymäpaikalle....