Jätkä ja Alvar Aalto Lapissa 1917-2017 -esitys Rajakievarissa

Syyskuu 21. 18:00
Sijainti: Sallan Rajakievari

Suomi 100 –juhlavuoden esitys punoo yhteen lappilaisen maa-, metsä- ja luontaistalouteen perustuvan kulttuurin sekä arkkitehti Alvar Aallon työn Lapissa. Lapin jokivarsille leipää tuoneen Kemijoen uiton lopettamisesta on kulunut neljännesvuosisata. Alvar Aalto (1898-1976) toimi ja vaikutti arkkitehtina elämänsä ajan itsenäisen Suomen rakentajana, myös Lapin kylissä ja kaupungeissa.
Esityksien sisältö perustuu Alvar Aallon aikalaishaastatteluihin ja Kemijokivarren asukkaiden uittomuisteluihin vuosina 2004-2016. Tilaisuudessa katsotaan Eeva Snellmanin YTM, käsikirjoittama ja ohjaama uittoaiheinen dokumentti Leikkiä kosken kanssa. Elokuvan päähenkilö on moninkertainen Suomen tukkilaismestari, talonpoika Pauli Yliaska, Sodankylän Askasta (s. 1934). 

Arvioitu kesto on 1,5 tuntia.
Yleisöesityksiin on vapaa pääsy.

Tervetuloa !

järj. kulttuuritoimi

« Takaisin etusivulleFacebook Twitter
11/12

Tarina Murhahaaran taustalla


Sallan pohjoisosassa Tuntsan erämaassa on erämaakämppä, murhahaara, jossa on vuosisatoja puhuttu kummittelevan. Kämpän vieraskirjaan on raapustettu varoituksia yöpyjille yön pimeimpään aikaan ilmestyvistä kummituksista. Kämpän ja läheisen ojan nimen takana oleva tarina selittää...