LAHJA - Teatteri Aurore B esittää

Lokakuu 22. 18:00
Sijainti: Sallan koulukeskus, Kuusamontie 65

Lahja_teatteriAuroraB.jpg

LAHJA

Monologi Tommi Kinnusen romaanista Neljäntienristeys

Dramatisointi ja ohjaus: Sinikka Sanelma

Roolissa: Irene Tikka

Tommi Kinnusen romaaniin Neljäntienristeys pohjautuva monologi Lahja on kotimainen  kantaesitys ja samalla Lapin kantaesitys Kinnusen suositusta romaanista.

Monologi piirtää koskettavasti kuvan naisesta, joka jää ulkopuoliseksi omassa  elämässään. Esityksen kuvaamalle aikakaudelle on tyypillistä ahtaat käsitykset naisen  asemasta ja  puhumattomuus, joka patoaa pinnan alle kipeitä asioita. Millaisiin tekoihin  ihminen ajautuu epätoivossaan ja onko sovinnon tekeminen itsensä kanssa lopulta  mahdollista?

Teatteri Aurore B haluaa tuoda Lahja monologin Suomi 2017 vuoteen muistuttamaan  miten viimeisen sadan vuoden aikana on tapahtunut iso muutos naisen asemassa ja  asenteissa mm homoseksuaalisuuteen. Teatteri Aurore B on aiemmissa kiitellyissä  esityksissä Helene ja Vera käsitellyt naisia erityisissä elämäntilanteissa. Helene  Schjerfbeckin elämää kuvannut monologi Helene oli Tampereen teatterikesän  pääohjelmistossa 2015. Lahja jatkaa tätä naismonologisarjaa. 

”Minä kuvittelen, että silloin Raksilassa kun poliisit olivat oven takana ja Onnin oli  paettava, hän ojensi kättään hyvästiksi ennen kuin hyppäsi ikkunasta.” 

Esitys on nähtävissä Sallassa koulukeskuksen salissa su 22.10.klo 18. Kesto n. 1 tunti.

Liput 10€

järj. kulttuuritoimi

Tervetuloa!

Sallan kunta »

« Takaisin etusivulleFacebook Twitter
3/12

Hutikuti ja hirvi kusi


Tunnettu sallalainen erämies, Eelis Vuorela, oli uusimassa hirvikorttiaan
Isoaavan ampumaradalla ja päivitteli toisten heikkoa ampumataitoa sanomalla. että kortin uusimiseen ei tarvita kuin kuusi panosta.Annas ollakaan kun tuli Eeliksen vuoro , huikkasi veljenpoika...