Ei Tapahdu Mitään -viikko

Lokakuu 16. 09:00
Sijainti: Sallatunturi

eitapahdumitään_sallainthemiddleofnowhere.jpg

Kesä oli kylmä ja sekin meni jo. Ruskan värit haalenneet ja lehdet tippuneet puista. Metsässä hehkuu kyllä vielä kirkkaat oranssin sävyt, mutta ne ovat vain metsämiehiä, jotka metsästystauon jälkeen ryntäilevät hirvien perässä intoa puhkuen. Päivät lyhenee eikä helpotusta tuo yhtään, että aina on pilvistä ja jatkuvasti tihuttelee vettä tehden kaikesta synkkää ja märkää. Pakkasista ei ole tietoa, saatikka sitten lumista. Joten suksiakaan ei tarvitse vielä kaivella esille. Muutama hassu turisti on vielä eksynyt kylälle kuljeksimaan, mutta heidänkin kasvoistaan voi aistia pettymyksen, kun myöhästyivät auttamattomasti ruskasta. Takseja näkyy markettien pihassa, mutta asiakkaina on vain paikallisia vanhuksia. Muita ei sitten juuri näykään. Kouluissa syysloma, joten lapset kadonneet lomanviettoon. Porojen rykimä alkaa olla ohi ja itsensä puhki rykineet hirvaat elpyvät hiljaa metsän siimeksessä. Ohjelmia, tansseja tai karaokea ei viikko-ohjelmassa näy, koska kukapa sinne tulisi.

Toisaalta, usein tuntuu jo lomailukin stressaavalta, koska lomakohteessa on niin paljon mukavia ja kiinnostavia juttuja ja loma-aika jää aina liian lyhyeksi, että ehtisi kaikissa käydä. Niinpä sitä sitten kellon kanssa kilpaa juostaa ohjelmasta toiseen ja loman lopuksi ollaan väsyneempiä, kuin lomalle lähtiessä! Sallassa ei sellaista ongelmaa tällä viikolla tule vastaan, saa ihan oikeasti vain ottaa rennosti, nostaa jalat kattoon ja vain olla. Miettiä kerrankin ihan omia ajatuksia, kuunnella pelkkää hiljaisuutta. Ei tarvitse jutella niitä näitä kenenkään kanssa, jos ei huvita. Täydellinen nollautumisretriitti - keskellä ei mitään, erämaan syleilyssä.

« Takaisin etusivulleFacebook Twitter
7/12

Tuskallinen tehtävä

Talvisota oli syttynyt. Meitä oli noin kymmenen miehen hakuporukka, jonka tehtävänä oli ihmisten ja karjan saattaminen ja ohjaaminen Savukosken tietä länteen. Kotalassa ammuimme lehmät navettaan, kun emme niitä voineet ottaa niitä mukaan. Kun lähdimme Kotalasta, sytyttivät sotilaat heti...