Ruuhitunturi-Poropuisto-Sallatunturi

Ruuhitunturi - Sallan Poropuisto - Sallatunturi, 20 km, Helppo.

Yhdelle Suomen hienoimmista näköalapaikoista vievä latu on ehdottomasti hiihtämisen vaivan arvoinen.

Ensimmäinen neljä kilometria on vaihtelevaa maastoa jängällä sekä metsämaisemassa, jonka jälkeen latu alkaa pikku hiljaa nousta ylöspäin. Ensimmäinen laavu on jo heti Sallatunturin Tupien takana ja seuraava Hangasjärven rannassa, jonka jälkeen alkaa nousu ylös Ruuhitunturia kohden. Nousun varrelle on sijoitettu tehtävätauluja, joiden avulla voi pysähtyä muun muassa arvioimaan lumen syvyyttä.

Ruuhitunturin latukahvila sijaitsee Ruuhitunturin kupeessa, ei aivan huipulla. Latukahvila avataan 15.2.2015 ja on auki keväällä joka päivä klo 10-16. Ruuhitunturin huipulla kannattaa kuitenkin pistäytyä, sillä aivan tunturin laella seisovalta näköalatornilta avautuva maisema on kirkkaalla kelillä ehdottomasti sen arvoinen. Tykkylumipuut muodostavat mitä mielikuvituksellisimpia hahmoja tunturin rinteelle. Tarkasti etsimällä voit löytää niinkin eksoottisia lajeja kuin kirahveja, elefantteja ja dinosauruksia:)

Ruuhitunturin kahvilalta alas kohti poropuistoa laskettaessa vastaan tulee Lehtoaapa ja Lehtoaavan kota. jossa voi käydä tuulelta ja lumisateelta suojassa paistelemassa eväsmakkarat. Poropuistoon jatkettaessa on pitkästi loivaa laskua, joka muuttuu mäkiseksi maastoksi Poropuistoa lähestyttäessä. Maisemallisesti erittäin kaunista vaaramaisemaa on mukava hiihdellä ja matkan varrella on Siskelilammen kota levähtämiseen.

Poropuistossa on kahvila. Poropuistosta Sallatunturiin voi hiihtää kahta puolen päätietä, Poropuiston puoleinen latuosuus pitää sisällään pari vaativaa laskua ja toinen puoli yhden.

Katso reitti Google Mapsissa.

Perustiedot
Yhteystiedot

Matkailuneuvonta / Tourist info

puh +358 400 269 838

Kotisivulle »

Postipolku 3
98900 Salla