Kaunisharjun latu

Kaunisharjun latu / 12 km. Valaistu, helppo reitti

Latu kulkee nimensä mukaisesti vaihtelevaa tunturi- ja harjumaisemaa Sallatunturista etelään. Reittiä voi kiertää joko myötä- tai vastapäivään.  1,3 kilometrin mittaista oikolatua voi nousta ylös kiertäen latua myötäpäivää tai lasketella alas mikäli kiertosuunta on vastapäivään. Vastapäivään hiihdettäessä on huomioitava kääntyä oikoladulle puolisen kilometriä Tunturilammen laavun jälkeen, mikäli ei mieli jatkaa Kuntoladulle.

Reitin varrella on kaksi laavua. Tunturilammen laavu sijaitsee 0,5km päässä neljän ladun risteyksestä ( Tunturin ympäri, Kuntolatu, oikolatu, Kaunisharjun latu) ja Kaunisharjun laavu 1,4 km päässä Poropuistosta. Molemmilla laavuilla on usein lapinkulkijan onnenlintuja eli kuukkeleita. Jos haluat varmistaa hyvän onnen tulevaisuudessakin, niin voit varata taskun pohjalle eväsmuruja myös kuukkeleille.

Sallan Poropuistossa on latukahvila, jossa voit käydä hörppimassa munkkikahvit tai -kaakaot. Poropuiston ja Sallatunturin välillä on yksi vaativampi lasku/nousu, muutoin latu on mukava ja vaihteleva, mutta ei vaarallinen.

Huomioitavaa on, että Kaunisharjun latu on sallittu myös koirien kanssa hiihtäville. Koiran kanssa hiihdettäessä tulee hiihtää oikolatua, Kuntolatu ei ole sallittu koirille. Tutustuthan koiralatuohjeisiin ennen ladulle lähtöä. Suositeltava kiertosuunta koirahiihtäjille on myötäpäivään.

 

 

Perustiedot
Yhteystiedot

Tourist info

puh +358 400 269 838

Kotisivulle »

Postipolku 3
98900 Salla