Moottorikelkkareitit

kelkkailu-kollaasi.jpg

Sallan monipuoliset ja hyväkuntoiset moottorikelkkareitit tarjoavat vaihtoehtoja niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin kelkkailijalle. Kaikkiaan Sallan kunnan alueella on kelkkareittejä noin 530km,  joista 175km on virallisia kelkkareittejä. Kaikista reiteistä noin puolet hoidetaan koneellisesti. Reittien hoidosta vastaa Latupooli, johon kuuluu Sallan kunnan lisäksi aluella toimivia yrityksiä. Palautetta reiteistä lähetät kätevästi palautelomakkeella. Tästä linkistä näet moottorikelkkareittien reaaliaikaisen kunnostustilanteen.

Esimerkkejä kelkkailureittivaihtoehdoista:

Salla-Savukoski 85km

Tuntsa-Tulppio 60km

Savukoski-Tuntsa 70km

Sallatunturi-Hautajärvi-Oulanka 53km

Sallatunturi-Suomu 60km

Suomu- Kemijärvi 56km

Sallatunturi-Sallan kk 11km

Saija- Naruska- Tuntsan pubi 52km

Sallatunturin lähialueella moottorikelkkaileva voi hyödyntää latukartan toisella puolella olevaa moottorikelkkaurakarttaa.

Opastettuja moottorikelkkasafareita järjestävät mm. Napapiirin Safarit, Kola Extreme Safaris ja Tuntsan Tunturilomat.

Moottorikelkkareitit kännykkään

Sallan moottorikelkkareitit kännykkään on toteutettu Citynomadin sovelluksella, jonka avulla voit seurata etenemistäsi Sallan moottorikelkkareiteillä. Nomadi on mobiililaitteisiin asennettava sovellus, jonka avulla pääset tutustumaan Citynomadin palveluun luotuihin Sallan moottorikelkkareitteihin. Citynomadin palvelua on myös mahdollista käyttää mobiililaitteen selaimen kautta, jolloin se toimii jatkuvan tietoliikenneyhteyden avulla.

Salla on tunnetusti erämaassa, eikä internet-yhteyttä maastossa yleensä löydy. Nomadin avulla koko kuljettava reitti karttoineen on mahdollista tallettaa etukäteen laitteen muistiin. Tällä tavoin palvelu on käytettävissä myös alueilla, joissa tietoliikenneyhteydet eivät toimi täysin luotettavasti.

Katso tästä sovelluksen ja Sallan reittien latausohje >>

Napapiirin Safarit