Talvireitit

Kävelyreittikyltti (800x534).jpg   

Talvireitit tarjoavat leppoisan mahdollisuuden samoilla metsän siimeksessä, huurteisten oksien alla ihan ilman suksia. Sallatunturin alueelta löytyy kaksi merkittyä talvikävelyreittiä, kaksi lumikenkäreittiä sekä useampi vaihtoehto talvipyöräilyyn. Myös Sallan hiihtokeskuksen päälle pääsee nyt hoidettua kävelyuraa pitkin.

Yksi talvikävelyreiteistä myötäilee osan matkasta valaistuja latuja, joten reittiä voi kulkea myös hämärän tullen selkeää tähtitaivasta tai jopa revontulia ihaillen. Reittien varrella sijaitsevilla taukopaikoilla on mukava pysähtyä, nauttia tulen lämmöstä ja vaikkapa kupillinen kuumaa. Talvikävelyreiteillä liikkuminen ei vaadi erityisiä välineitä, talvikengät riittävät. Myös kauniiseen Ruuhitunturiin pääsee tänä talvena kävellen, kun huoltoreitti tunturiin avataan kävelijöiden ja pyöräilijöiden käyttöön. Retkeä Ruuhitunturiin suositellaan viikolta 7 eteenpäin, kun Ruuhitunturin kahvila aukeaa ja päivänvalon määrä lisääntyy.

Kaksi merkityistä reiteistä on tarkoitettu pelkästään lumikenkäilyyn. Toinen niistä nousee Ison Sallatunturin päälle ja toinen kiertää patikkareittinäkin tunnetun Ämmin polun. Lumikenkäreitit tarjoavat vaihtelevaa kuljettavaa ja upeita maisemia. Lumikenkiä Sallassa vuokraa Sallan hiihtokeskus.

Talvipyöräilijöille Sallatunturista löytyy reilusti poljettavaa. Hiihtolatuna toimiva Kaunisharjun kierros on myös pyöräilijöiden käytössä ja lisäksi pyöräilemään pääsee tunturin ympäri kiertävää reittiä pitkin. Myös reitti Ruuhitunturiin on merkitty pyöräilyreitiksi. Sähköavusteisia ja tavallisia fatbikeja Sallatunturissa vuokraa Sallan hiihtokeskus.

Lisätietoja reiteistä löydät alla olevien linkkien kautta.

Hyviä talvisia kävely-, lumikenkäily- ja pyöäilyretkiä – in the middle of nowhere!

Keselmäjärven talvinen kävelypolku

Tunturin talvinen kävelypolku

Ison Sallatunturin lumikenkäreitti

Ämminpolun lumikenkäreitti