Lapsiperheille

Salla on lapsiperheiden suosiossa. Rauhallinen ja turvallinen matkailukeskus tarjoaa monenlaista tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin.

Talven rinneohjelmassa lapset ja lapsenmieliset pääsevät kisailemaan niin suksilla, rattikelkoilla kuin pulkallakin ja lasten oma Werneri -hiihtokoulu perehdyttää uudet harrastajat laskettelun riemuihin. Perherinteen sompahissi kuljettaa pienemmätkin lapset helposti rinteeseen ja lautailun opiskelu sujuu hauskasti Burtonin Riglet Parkissa. Vähän kokeneemmat vauhtiveikot ja – vilmat hakevat ilmaa lautojensa alle Itärinteen Snowparkissa.

Talven suosikkeihin kuuluvat myös miniskidoot eli lasten omat moottorikelkat Sallatunturin Tupien pihapiirissä. Napapiirin Safareiden Saparosafarilla ja Revontuliretkiretkellä lapset matkaavat turvallisesti oppaan kelkan vetämän reen kyydissä. Sallan Poropuistossa suosittuja ovat erilaiset poro- ja koiravaljakkoretket. Porojen ruokintaretkellä pääsee ihan oikeasti itse ruokkimaan suloisia poronvasoja ja niiden äitejä.

Kesällä Kanoottiretkellä myös perheen pienimmät pääsevät osallistumaan melontaan turvallisen intiaanikanootin keskipenkillä istuen. Paikalliseen poronhoitokulttuuriin pääsee tutustumaan Sallan Poropuiston opastetuissa poro-ohjelmissa asiantuntevien oppaiden johdolla. Uusissa Sallan keskustassa sijaitsevassa sekä Sallatunturin Liikuntakeskuksen viereisessä elinkaaripuistossa voi kuntoilla tai leikkiä kaikenikäiset. Päivän aktiviteettien jälkeen voi virkistäytyä joko Holiday Clubin kylpylän lasten altaan lämmössä tai aivan tunturin kupeessa sijaitsevan Keselmäjärven uimarannan vilvoittavassa vedessä.