Pyöräily

42.jpg

Tervetuloa pyöräilemään Sallan upeisiin erämaamaisemiin. Sallan pyöräreitit on merkitty patikkakarttoihin kahdella eri värillä. Punaisella merkittyjä reittejä suosittelemme ensisijaisesti maastopyöräilyyn, koska ne kulkevat poluilla, pitkoksilla ja mäkisissä maastoissa. Ruskealla merkityille reiteille voi lähteä tavallisellakin pyörällä ja ne myötäilevät pääsääntöisesti metsäauto- ja sorateitä. Reiteillä pyöräily tapahtuu omalla vastuulla. Pidä vauhti sopivana ja väistä muita pyöräilijöitä ja retkeilijöitä! Muistathan käyttää aina pyöräilykypärää!

Polkupyöriä vuokraavat Sallatunturin Tuvat ja Salla Ski Resort. Sallatunturin Tuvat vuokraavat citypyöriä, maastopyöriä sekä sähköavusteisia polkupyöriä. Salla Ski Resortilla on vuokrattavana sähköavusteisia fatbikeja. 

Tarkemmat tiedot Sallatunturin Tupien pyörävuokrista
Tarkemmat tiedot Salla Ski Resortin pyörävuokrista

Pyöräreitti kartta Sallan pyöräilykartta 2014.pdf

Päiväreitit (retkipyörille)

Hatajavaaran reitti, 20 km

Husumaan lenkki, 11 km

Marjavaaran reitti, 20,4 km

Poropuiston lenkki, 17 km

Pyöräilyreitit on merkitty Sallan Patikkareitit -karttaan, ja niitä voi myös katsoa sivuiltamme tästä linkistä.

Maastoreitit

Sallatunturin maisemareitti, 6km

Kaunisharjun kierros, 10km

Ratiskaviidan lenkki, 5km

Hangasharjun reitti, 15km

Sallatunturi- Sallan keskusta, 10km

Pitkät reitit

Oulanka - Naruska - Tulppio, 200 km

Oulanka - Salla - Savukoski, 130 km

Nämä reitit ovat osia valtakunnallisista pyöräilyreiteistä. Reitit on merkitty mm. PyöräilyGT-karttoihin. Tienvarrella nämä reitit on merkitty ruskehtavilla tarroilla joissa näkyy polkupyörä, sekä reitin numero ja ajoittain nuolella merkitty suunta.

Salla kuuluu osaksi kansainvälistä EuroVelo 13 "Iron Curtain" -pyöräreittiä.

Lisätietoa EuroVelo 13 -reitistä sekä Iron Curtain -reitistä

Lisätietoja muualla

Pyöräretken suunnittelu

Pyörän kuljettaminen junassa

Pyöräilijän turvallisuus

Pyöräilyreitit kännykkään

Sallan pyöräilyreitit kännykkään on toteutettu Citynomadin sovelluksella, jonka avulla voit seurata etenemistäsi Sallan pyöräilyreiteillä. Nomadi on mobiililaitteisiin asennettava sovellus, jonka avulla pääset tutustumaan Citynomadin palveluun luotuihin Sallan latu- ja patikka- ja pyöräilyreitteihin. Citynomadin palvelua on myös mahdollista käyttää mobiililaitteen selaimen kautta, jolloin se toimii jatkuvan tietoliikenneyhteyden avulla.

Salla on tunnetusti erämaassa, eikä internet-yhteyttä maastossa yleensä löydy. Nomadin avulla koko kuljettava reitti karttoineen on mahdollista tallettaa etukäteen laitteen muistiin. Tällä tavoin palvelu on käytettävissä myös alueilla, joissa tietoliikenneyhteydet eivät toimi täysin luotettavasti.

Katso tästä sovelluksen ja Sallan reittien latausohje >>