Kenttälammen vaellusreitti 4,9 km

Pohjois-Sallassa Naruskan kylän yläpuolella Kenttälammelta Naruskan tielle kulkeva patikkareitti. Reittiä täytyy tulla samaa polkua takaisin, joten reitin yhteispituus 9,8 km.

Reitin vaativuusluokka

vaativa

Reitin palveluvarustus

Puihin kiinnitetyillä sinisillä neliöillä merkitty polku. Pari tulipaikkaa reitin varrella, joissa ei laavua eikä katosta.

Arvio reitin kulkemiseen kuluvasta ajasta

4 – 6 h.

Ulkoilulajit, joihin reittiä voi käyttää

Patikointi.

Reitin olosuhteet, niiden aiheuttamat riskit ja varustautuminen

Noin puolet matkasta on kapeaa ja vaikeasti havaittavaa polkua joka on monin paikoin hyvin epätasainen, kivikkoinen ja kostea. Useissa paikoissa lisäksi jyrkkiä nousuja ja laskuja. Suositeltavimmat jalkineet ovat vedenpitävät korkeat ja nilkkoja tukevat vaelluskengät.

Luonnonympäristön kuvaus

Luonnonympäristö on hyvin monipuolista ja vaihtelevaa. Kenttälammen päässä erämaisempi ja jylhempi osuus ja siitä eteenpäin pääasiassa erityyppistä talousmetsää, taimikkoa ja vasta harvennettua männikköä. Loppuosassa polku kulkee jonkin matkaa komeita männikköharjuja pitkin.

Kulttuuriympäristön kuvaus

Tunturimaisemia, erämaata ja männikköharjuja.

Saavutettavuus

Sijaintikunta: Salla. Sijaitsee Naruskan kylän pohjoispuolella ja Naruskajoen itäpuolella. Ei saavutettavissa julkisilla kulkuneuvoilla, mutta autolla pääsee lähtöpisteeseen. Ajo-ohje Kenttälammelle: Sallasta Savukoskelle päin n. 30 km, josta käännytään oikealle Naruskantielle. Naruskantietä n. 38 km, jonka jälkeen käännytään oikealle Kenttälammentielle. Kenttälammelle matkaa Naruskantieltä n. 4 km. Vaellusreitin lähtöpaikka tien vasemmalla puolella muutama sata metriä ennen Kenttälampea.

Perustiedot
Yhteystiedot

puh +358 (0) 400 269 838

Kotisivulle »

Postipolku 3
98900 SallaFacebook Twitter
6/12

Kekkosen vierailu


Kekkonen oli suuri Lapin ystävä ja tutustui mielellään paikalliseen väestöön Sallassa vieraillessaan.
Sallan käynnillään hän kävi Vihtori Vuorelan luona kahvilla. Emäntä oli silittänyt oikein valkoisen pöytäliinan pöytään. Kekkonen kahvia juodessaan läikytti sitä...