Karhunkierros 80 km

Karhunkierros vie sinut Oulangan kansallispuiston upeimpiin maisemiin

Karhunkierros vie sinut Oulangan kansallispuiston upeimpiin maisemiin. Se on Suomen suosituimpia vaellusreittejä. Reitin varrella ylität kuusi riippusiltaa ja kuljet muun muassa pitkoksia, siltoja ja maaportaita pitkin. Karhunkierros ei ole rengasreitti, vaan sitä voi kulkea pohjoisesta etelään tai päinvastoin. Lähtö- ja päätepisteitä on useita.

Arvio reitin kulkemiseen kuluvasta ajasta: Karhunkierroksen ohjeellinen kulkuaika on 4–6 päivää, mutta sen voi kiertää myös lyhyempinä osuuksina.

Palvelut: Karhunkierroksen varrella on kymmenen autio- ja päivätupaa: Savilammen autiotupa, Ristikallion autiotupa, Puikkokämppä (päivätupa), Taivalkönkään autiotupa, Ansakämppä (autiotupa), Jussinkämppä (autiotupa), Siilastupa (autiotupa), Myllykosken päivätupa (Kuusamon kaupungin ylläpitämä), Porontiman autiotupa (Kuusamon kaupungin ylläpitämä) ja Valtavaaran päivätupa. Telttailu- ja tulentekomahdollisuuksia on kymmeniä. Telttailualueet sijaitsevat tupien ja tulentekopaikkojen yhteydessä. Kiutakönkäällä ja Juumassa on leirintäalueet. Reitin varrelle sijoittuvat myös Metsähallituksen asiakaspalvelupisteet Karhunkierroksen luontokeskus ja Oulangan luontokeskus. Yksityisten tarjoamia palveluita on Hautajärvellä, Juumassa ja Rukalla.

Nähtävää: Rupakivi, Oulangan kanjoni, Taivalköngäs, Kiutaköngäs, Jyrävä, Kallioportti, Myllykoski, Aallokkokoski, Niskakoski, Valtavaara, Rukatunturi

Reitti on pääosin Metsähallituksen ylläpitämä. Myllykoski ja Porontimajoen kämpät ovat Kuusamon kaupungin ylläpitämiä

Lähde: luontoon.fi

Perustiedot
Yhteystiedot

Euroopan unioni - Euroopan aluekehitysrahasto Lapin liitto Vipuvoimaa EU:lta Salla


Facebook Twitter
10/12

Kotiseutumatka Korjalle

Olimme kotiseutumatkalla Korjalla. Matkalla eräät olivat ostaneet hieman kurkun kostuketta, ja niin niitä pullon korkkeja väännettiin auki. Matkassa mukana oli myös Ulpu Iivari, joka otti emännän roolin ja pyysi kaikkia ottamaan kipot esille. Emäntä kiersi ympyrää ja kaateli kaikille...