Karhunkierros 80 km

Karhunkierros vie sinut Oulangan kansallispuiston upeimpiin maisemiin

Karhunkierros vie sinut Oulangan kansallispuiston upeimpiin maisemiin. Se on Suomen suosituimpia vaellusreittejä. Reitin varrella ylität kuusi riippusiltaa ja kuljet muun muassa pitkoksia, siltoja ja maaportaita pitkin. Karhunkierros ei ole rengasreitti, vaan sitä voi kulkea pohjoisesta etelään tai päinvastoin. Lähtö- ja päätepisteitä on useita.

Arvio reitin kulkemiseen kuluvasta ajasta: Karhunkierroksen ohjeellinen kulkuaika on 4–6 päivää, mutta sen voi kiertää myös lyhyempinä osuuksina.

Palvelut: Karhunkierroksen varrella on kymmenen autio- ja päivätupaa: Savilammen autiotupa, Ristikallion autiotupa, Puikkokämppä (päivätupa), Taivalkönkään autiotupa, Ansakämppä (autiotupa), Jussinkämppä (autiotupa), Siilastupa (autiotupa), Myllykosken päivätupa (Kuusamon kaupungin ylläpitämä), Porontiman autiotupa (Kuusamon kaupungin ylläpitämä) ja Valtavaaran päivätupa. Telttailu- ja tulentekomahdollisuuksia on kymmeniä. Telttailualueet sijaitsevat tupien ja tulentekopaikkojen yhteydessä. Kiutakönkäällä ja Juumassa on leirintäalueet. Reitin varrelle sijoittuvat myös Metsähallituksen asiakaspalvelupisteet Karhunkierroksen luontokeskus ja Oulangan luontokeskus. Yksityisten tarjoamia palveluita on Hautajärvellä, Juumassa ja Rukalla.

Nähtävää: Rupakivi, Oulangan kanjoni, Taivalköngäs, Kiutaköngäs, Jyrävä, Kallioportti, Myllykoski, Aallokkokoski, Niskakoski, Valtavaara, Rukatunturi

Reitti on pääosin Metsähallituksen ylläpitämä. Myllykoski ja Porontimajoen kämpät ovat Kuusamon kaupungin ylläpitämiä

Lähde: luontoon.fi

Perustiedot
Yhteystiedot

Euroopan unioni - Euroopan aluekehitysrahasto Lapin liitto Vipuvoimaa EU:lta Salla


Facebook Twitter
11/12

Tarina Murhahaaran taustalla


Sallan pohjoisosassa Tuntsan erämaassa on erämaakämppä, murhahaara, jossa on vuosisatoja puhuttu kummittelevan. Kämpän vieraskirjaan on raapustettu varoituksia yöpyjille yön pimeimpään aikaan ilmestyvistä kummituksista. Kämpän ja läheisen ojan nimen takana oleva tarina selittää...