Karhunkierros 80 km

Karhunkierros vie sinut Oulangan kansallispuiston upeimpiin maisemiin

Karhunkierros vie sinut Oulangan kansallispuiston upeimpiin maisemiin. Se on Suomen suosituimpia vaellusreittejä. Reitin varrella ylität kuusi riippusiltaa ja kuljet muun muassa pitkoksia, siltoja ja maaportaita pitkin. Karhunkierros ei ole rengasreitti, vaan sitä voi kulkea pohjoisesta etelään tai päinvastoin. Lähtö- ja päätepisteitä on useita.

Arvio reitin kulkemiseen kuluvasta ajasta: Karhunkierroksen ohjeellinen kulkuaika on 4–6 päivää, mutta sen voi kiertää myös lyhyempinä osuuksina.

Palvelut: Karhunkierroksen varrella on kymmenen autio- ja päivätupaa: Savilammen autiotupa, Ristikallion autiotupa, Puikkokämppä (päivätupa), Taivalkönkään autiotupa, Ansakämppä (autiotupa), Jussinkämppä (autiotupa), Siilastupa (autiotupa), Myllykosken päivätupa (Kuusamon kaupungin ylläpitämä), Porontiman autiotupa (Kuusamon kaupungin ylläpitämä) ja Valtavaaran päivätupa. Telttailu- ja tulentekomahdollisuuksia on kymmeniä. Telttailualueet sijaitsevat tupien ja tulentekopaikkojen yhteydessä. Kiutakönkäällä ja Juumassa on leirintäalueet. Reitin varrelle sijoittuvat myös Metsähallituksen asiakaspalvelupisteet Karhunkierroksen luontokeskus ja Oulangan luontokeskus. Yksityisten tarjoamia palveluita on Hautajärvellä, Juumassa ja Rukalla.

Nähtävää: Rupakivi, Oulangan kanjoni, Taivalköngäs, Kiutaköngäs, Jyrävä, Kallioportti, Myllykoski, Aallokkokoski, Niskakoski, Valtavaara, Rukatunturi

Reitti on pääosin Metsähallituksen ylläpitämä. Myllykoski ja Porontimajoen kämpät ovat Kuusamon kaupungin ylläpitämiä

Lähde: luontoon.fi

Perustiedot
Yhteystiedot

Euroopan unioni - Euroopan aluekehitysrahasto Lapin liitto Vipuvoimaa EU:lta Salla


Facebook Twitter
1/12

Maailman vanhin suksi

 
Jaska Repo löysi Sallan Särkiaavalta 1938 viemäriojaa kaivaessaan noin 1,5m syvyydestä särkyneen puuesineen. Sitä pidettiin aluksi reen jalaksena, mutta pohjasta löytynyt ura eli olas todistaa sen olleen suksi. Radiohiilitutkimuksissa suksen mitattiin olevan noin vuodelta 3245eKr...