Karhunkierros 80 km

Karhunkierros vie sinut Oulangan kansallispuiston upeimpiin maisemiin

Karhunkierros vie sinut Oulangan kansallispuiston upeimpiin maisemiin. Se on Suomen suosituimpia vaellusreittejä. Reitin varrella ylität kuusi riippusiltaa ja kuljet muun muassa pitkoksia, siltoja ja maaportaita pitkin. Karhunkierros ei ole rengasreitti, vaan sitä voi kulkea pohjoisesta etelään tai päinvastoin. Lähtö- ja päätepisteitä on useita.

Arvio reitin kulkemiseen kuluvasta ajasta: Karhunkierroksen ohjeellinen kulkuaika on 4–6 päivää, mutta sen voi kiertää myös lyhyempinä osuuksina.

Palvelut: Karhunkierroksen varrella on kymmenen autio- ja päivätupaa: Savilammen autiotupa, Ristikallion autiotupa, Puikkokämppä (päivätupa), Taivalkönkään autiotupa, Ansakämppä (autiotupa), Jussinkämppä (autiotupa), Siilastupa (autiotupa), Myllykosken päivätupa (Kuusamon kaupungin ylläpitämä), Porontiman autiotupa (Kuusamon kaupungin ylläpitämä) ja Valtavaaran päivätupa. Telttailu- ja tulentekomahdollisuuksia on kymmeniä. Telttailualueet sijaitsevat tupien ja tulentekopaikkojen yhteydessä. Kiutakönkäällä ja Juumassa on leirintäalueet. Reitin varrelle sijoittuvat myös Metsähallituksen asiakaspalvelupisteet Karhunkierroksen luontokeskus ja Oulangan luontokeskus. Yksityisten tarjoamia palveluita on Hautajärvellä, Juumassa ja Rukalla.

Nähtävää: Rupakivi, Oulangan kanjoni, Taivalköngäs, Kiutaköngäs, Jyrävä, Kallioportti, Myllykoski, Aallokkokoski, Niskakoski, Valtavaara, Rukatunturi

Reitti on pääosin Metsähallituksen ylläpitämä. Myllykoski ja Porontimajoen kämpät ovat Kuusamon kaupungin ylläpitämiä

Lähde: luontoon.fi

Perustiedot
Yhteystiedot

Euroopan unioni - Euroopan aluekehitysrahasto Lapin liitto Vipuvoimaa EU:lta Salla


Facebook Twitter
8/12

Tuntsan Palo

Vuonna 1960 näki Luoja tarkoituksenmukaiseksi ja tarpeelliseksi polttaa osan Tuntsan metsistä. Olin nukkumassa, kun palopäällikkö Yrjö Tervo tuli herättämään koputtamalla ikkunaan. Hän kertoi, että minun piti lähteä Tuntsalle paloa sammuttamaan. Lähdettävä oli. Ajelin Kota-Anttiin....