Kesän aktiviteetit

kesaaktiviteetteja_pieni.jpg

Keskiyön aurinko mahdollistaa retkeilyn Sallassa kesäisin ympäri vuorokauden. Unohtumattoman keskiyön aurinko kokemuksen voit hankkia vaikkapa tunturin laelle patikoiden tai kanoottiretkellä erämaajärvellä.

Yli 300 kilometrin mittainen, merkitty ja vaativuusluokiteltu patikkareitistö johdattaa kulkijan luontokokemuksiin vertaansa vailla. Voit vuokrata myös pyörän, jolla hurautat helposti erämaahan metsäautoteitä kulkevia pyöräreittejä pitkin. Opastetuilla kanootti-, kalastus-, patikka-, sauvakävely- ja mönkijäretkillä erämaa avautuu turvallisesti jokaisen saataville paikallisten oppaiden johdattamana. Syksyisin laaja erämaa tarjoaa upeat mahdollisuudet paitsi ruskan ihailuun myös metsästykseen ja marjanpoimintaan.

Paikalliseen poronhoitokulttuuriin tutustut helpoiten Sallan Poropuiston opastetuissa poro-ohjelmissa. Historian siipien havinaa koet Sallan Sota- ja Jälleenrakennusajan museossa ja toisen maailmansodan aidoilla taistelukentillä. Kesällä myös erilaiset tapahtumat eri puolilla Sallaa antavat aivan omanlaisensa kosketuksen paikalliskulttuuriin ja lappilaiseen rentoon elämänmenoon.

Kesän viikko-ohjelmasta löytyy tekemistä moneen makuun. Sallassa keskellä ei mitään ei aika käy pitkäksi kesälläkään.

 

Itä-Lapin vesistö- ja luontomatkailu

Sallan Poropuisto Napapiirin Safarit