Hyvinvointi & Liikunta

Erämaa tarjoaa vierailleen loistavat mahdollisuudet paitsi rentoutumiseen myös aktiiviseen liikuntaan. Sallassa voit harjoitella pujottelua hyvin hoidetuilla rinteillä, kasvattaa kuntoa hiihtoladuilla tai patikoida merkatuilla vaellusreiteillä. Luonnossa liikkumisen lisäksi voit nauttia Sallan Liikuntakeskuksen tarjoamista monipuolisista liikuntamahdollisuuksista, luistella halki tasaisen jään Sallan jäähallilla sekä keilata uudessa Sallan keilahallissa.

Sallan Liikuntakeskus tarjoaa monipuoliset sisäliikuntamahdollisuudet kuntosalista ja sulkapallosta aina täysimittaiseen salibandykaukaloon saakka. Hallin yli 1300 m²:n tilat sisältävät lisäksi mm. kahvion, missä on mahdollista käyttää maksullista internetyhteyttä. Jäähalli sijaitsee Sallan keskustassa Sallatunturin koulun läheisyydessä. Jäähallin käyttömahdollisuuksia voit tiedustella liikuntapaikkojen hoitajalta numerosta 040-703 5816. Jäähallin yhteydessä on myös nuorille suunniteltu skeittausalue. Sallan keskustaan on avattu neliratainen keilahalli, josta saat kaiken tarvittavan keilailuun kenkien vuokrauksesta lähtien. Keilahallissa on myös avara kahvio.

Sallan tenniskenttä sijaitsee yläasteen ja lukion parkkialueen läheisyydessä, Kuusamontie 65:ssä. Tenniskentällä on mahdollista harrastaa tennistä kahdella massakentällä. Muita harrastepaikkoja ovat kuulatyöntörinki, pituushyppy- ja korkeushyppypaikka, käytössä on myös trampoliini perheen nuorimmille. Lisätietoja liikuntapaikkojen hoitajalta numerosta 040-703 5816.

Sallan kirkonkylän leikkikenttä sijaitsee Liinaharjussa, mäen laella kylältä katsottuna. Leikkipuistosta löytyy polkuauto liikennekoulu, köysiliukumäki, jalkapallomaalit, tasapainoköydet, kiipeilyteline ja kiipeilymökki, käsinkävelyteline, käsinkohontateline, keinut ja puomikeinu, jousihevoset, hiekkalaatikko ja liukumäet.

Sallan keskustasta Ahvenselän suuntaan menevän tien varrella sijaitsee Sallan riistanhoitoyhdistyksen ylläpitämä Isoaavan ampumarata-alue. Talvisin Sallan Ampujat ry järjestää ilma-aseradalla ohjattuja harjoitusiltoja, jolloin nuorilla ja vasta-alkajilla on mahdollisuus harrastaa ammuntaa seuran välineillä. Lisäksi seura järjestää kesäisin haulikkoradalla kolmena iltana viikossa valvotut harjoitusammunnat. Lisätietoja: Sallan Ampujat ry. Pj. Keijo Hautala, puh. 040 706 0509

Liikunnan kipeyttämiä lihaksia voi helliä kylpylän lämmössä, ammattitaitoisen hierojan hoitavissa käsissä tai savusaunan lempeissä löylyissä.
Hiihtokeskus / Ski Resort