EcoSalla-tuotteet

Sallan matkailuyritysten tarjoamissa tuotteissa ja palveluissa on otettu yhä enenevässä määrin huomioon ympäristöystävällisyys aina majoitus- ja toimitilainfrastruktuurista ravintoloissa tarjottavaan lähiruokaan ja retkiin, joissa revontulien loimutessa taivaalla nautitaan nokipannukahvit nuotion äärellä. EcoSalla tarkoittaa käytännössä sitä, että matkailutoimijat ajattelevat kestävästi, retket ja safarit sekä muut tuotteet ja palvelut tuotetaan samoilla ajatuksilla, luontoa säästäen ja paikallisuutta arvostaen.

 

Esimerkkinä ympäristöystävällisyyden huomioonottamisesta on muun muassa se, että useat Sallan talouksista ja yrityksistä lämmitetään ekologisesti puuhakkeella, infrastruktuurissa hyödynnetään ympäristöystävällisiä ratkaisuja sekä huomion kiinnittäminen entistä ekologisempaan valaistukseen, koska olemme keinovalaistuksen varassa suurimman osan talviajasta. Yritykset käyttävät paljon paikallisia tuotteita ja tuottajia toiminnassaan. Moottorikelkat on vaihdettu nykyaikaisiin vähäpäästöisiin nelitahtikelkkoihin. Paikalliset oppaamme kertovat Sallan luonnosta retkillä ja omatoimisesti luonnossa liikkuessa voit hyödyntää CityNomadin karttasovellusta mobiililaitteisiin. Reittien varrelta löydät mukavia taukopaikkoja. Istu nauttimaan hiljaisuudesta keskellä ei mitään ja valmista nokipannukahvit tulilla, paista makkaraa ja kuuntele luontoa ympärilläsi.

 

Paikallinen K-market Puolukka on avannut ruokaverkkokauppa- ja toimituspalvelun, jolloin Sallan kirkonkylän lähialueella voi ruokaostokset tehdä ja saada toimitettuna ilman yksityisautoilua. Myös kauppakuljetukset järjestetään yhteiskuljetuksena Sallatunturin ja Sallan kirkonkylän välillä. Meillä ei ole ruuhkia vaan tilaa, rauhaa ja luontoa, joista saat energiaa ja hyvää oloa. Hengitä, vedä keuhkosi täyteen maailman puhtainta Lapin ilmaa täällä Sallassa. Kuuntele, voit kuulla hiljaisuuden, joka ei tarkoita vain äänettömyyttä.

 

tuotteet.JPGFacebook Twitter
7/12

Tuskallinen tehtävä

Talvisota oli syttynyt. Meitä oli noin kymmenen miehen hakuporukka, jonka tehtävänä oli ihmisten ja karjan saattaminen ja ohjaaminen Savukosken tietä länteen. Kotalassa ammuimme lehmät navettaan, kun emme niitä voineet ottaa niitä mukaan. Kun lähdimme Kotalasta, sytyttivät sotilaat heti...