Salla - in the middle of nowhere

Sallan luonnossa huolet haihtuvat, täällä voi todella kuulla erämaan hiljaisuuden! Sallassa eivät arjen kiireet muistuttele itsestään ja elo sujuu omalla painollaan. Täällä on helppo vain olla tai osallistua mielihyvää tuottaviin aktiviteetteihin.

Jos pidät vauhdista, hyppää suksille ja suuntaa rinteeseen. Sallan hiihtokeskuksen 15 hyväkuntoista ja monipuolista laskettelurinnettä sopii koko perheelle. Hisseille ei tarvitse jonotella ja tunturin päällä silmiä hivelevät upeat erämaamaisemat aina Venäjälle asti.

Lisää vauhtia tarjoilevat ikimuistoiset poro- ja huskyretket Sallan Poropuistossa sekä moottorikelkkasafarit Napapiirin Safareilla. Näillä retkillä näet lumoavia Lapin maisemia ja unohdat arkihuolesi.

Rauhallisemmasta menosta pitäville nautiskelijoille suosittelemme Sallan hiihtolatuja ja talvikävelyreittejä. Sallassa on noin 160 kilometriä hyvin hoidettuja ja ruuhkattomia hiihtolatuja, jotka takaavat loistavat puitteet hiihtoelämykselle. Talvikävelyreiteillä pääsee tutustumaan lumiseen luontoon ja rauhoittumaan upeille taukopaikoille Sallatunturin läheisyydessä.

Maksuton karttasovelluksemme mobiililaitteille on hyvä apuväline paperikartan kaveriksi luonnossa liikkumiseen.

Muista tutustua Sallan omaperäisiin tapahtumiin Tapahtumakalenterissa. Sieltä löydät monenlaista muuta viihdykettä musiikista ja teatterista ohjattuihin ohjelmiin.

Kodikkaissa mökeissä ja korkeatasoisissa huoneistoissa rentoudut aktiviteettien lomassa ja nukut tyynenä erämaan hiljaisuudessa. Kylpylän poreet tekevät hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin.

Luonnon omista raaka-aineista valmistetut Lapin herkut tarjoillaan alueen ravintoloissa.

Sallan kirkonkylällä sijaitseva Sallan Sota- ja Jälleenrakennusajan museo on mielenkiintoinen paikallisten tekemä museo, jota on mukava käydä kiertelemässä vaikka koko perheen voimin, tuntien menneisyyden tuulahdukset. Kylältä löytyy myös Sallan Keilahalli.

Sallan erämaa kutsuu - varaa lomasi pian!

Sallan Matkailuinfo
Myllytie 1
98900 Salla
puh. 0400 269 838
email: tourist.info@salla.fi

#sallainthemiddleofnowhere #visitsalla #erämaassa #Oulanka #hiihdonalkukoti #Tuntsa #kansallispuisto

OSALLISTU KYSELYYN JA VOITA VIIKON LOMA SALLASSA!

Ajankohtaista/tarjoukset

07.12.2017 Anna palautetta lomastasi Sallassa
20.11.2017 Sallassa tehostetaan hiihtolatujen kunnostusta
16.11.2017 Sallan kunta järjestää itsenäisyysjuhlat kaikille kuntalaisille ja matkailijoille
02.11.2017 Hanki isänpäiväksi luksusta!
12.09.2017 Kantri kaikuu Sallassa syyskuussa
23.08.2017 Sallan suosio kiihtyy, Lapin kovin kasvu tehdään keskellä ei mitään
05.07.2017 UUSI TILAISUUS: ITÄAUTOJEN TULLIHUUTOKAUPPA II SALLASSA
05.07.2017 Sallan kesän kohokohtia 160-vuotisjuhlat ja omalaatuiset tapahtumat
13.06.2017 Kelirikko jatkuu edelleen
24.04.2017 Vappuale verkkokaupassa ja Sallan matkailuinfossa!
Rinteitä auki 5/15 Hissejä käytössä 4/6 Ladut (km) 51/ 160


Facebook Twitter
7/12

Tuskallinen tehtävä

Talvisota oli syttynyt. Meitä oli noin kymmenen miehen hakuporukka, jonka tehtävänä oli ihmisten ja karjan saattaminen ja ohjaaminen Savukosken tietä länteen. Kotalassa ammuimme lehmät navettaan, kun emme niitä voineet ottaa niitä mukaan. Kun lähdimme Kotalasta, sytyttivät sotilaat heti...