Salla. Erämaassa.

Syksy saapuu ja ne värit!

Ensimmäiset ruskan merkit ovat jo havaittavissa puissa ja pensaissa. Hurjien helteiden ja hyytävän vilpoisten kesäkelien jälkeen tuoksuu ilmassa ihana raikas syys ja lämpötilakin on tasoittunut mukavasti pehmeän viileäksi. On aika polkaista käyntiin ensin villit Rykimäviikon hulinat ja sen jälkeen Sallatunturi hiljenee täysin Ei Tapahdu Mitään -viikon ajaksi. Silloin on hyvä lähteä vaikka patikoimaan upeaan syksyiseen luontoon ja seurata kuinka ruska maalaa erämaat upealla väriloistollaan. Tunnelmallisissa kotailloissa pääset nauttimaan pimenevistä syysilloista nuotiotulen räiskyessä. Erähenkisille tämä on parasta aikaa, sillä Sallan laajat erämaat tarjoavat mahtavat puitteet metsästykselle ja kalastukselle. Sallan syksy on tapahtumia täynnä.

Kodikkaissa mökeissä ja korkeatasoisissa huoneistoissa rentoudut aktiviteettien lomassa ja nukut tyynenä erämaan hiljaisuudessa. Kylpylän poreet tekevät hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin, vaikka uimaan pääsee toki uimarannallekin. Majoitu hotelliin, tunnelmalliseen mökkiin tai hienostuneesti täydellisiin huoneistoihin, Sallan luonto on lähellä valitset miten vain. Luonnon omista raaka-aineista valmistetut Lapin herkut tarjoillaan alueen ravintoloissa.

Varaa majoitus Sallan Erämaakaupasta.

Sallan luonnossa huolet haihtuvat, täällä voi todella kuulla erämaan hiljaisuuden... Sallassa eivät arjen kiireet muistuttele itsestään ja elo sujuu omalla painollaan. Täällä on helppo vain olla tai osallistua mielihyvää tuottaviin aktiviteetteihin. Tekemistä löytyy kaiken ikäisille ja jokaiseen makuun. Vaikka kesä alkaa väistyä syksyn tieltä, ei Salla hiljene täysin. Vilinää ja vilskettä Sallan keskustaan tuovat mm. syysmarkkinat ja monet muut tapahtumat.

Sallan Sota- ja Jälleenrakennusajan museon yhteyteen on rakennettu ulkonäyttelyalue Moivainsokka, jota on mukava käydä kiertelemässä vaikka koko perheen voimin, tuntien menneisyyden tuulahdukset.

Loma Lapissa, Sallan erämaa kutsuu! Varaa lomasi Sallan Erämaakaupasta!

Sallan Matkailuinfo
Postipolku 3
98900 Salla
puh. 0400 269 838
email: tourist.info@salla.fi


news and offers

03.09.2014 Locals On Call -palvelu
28.08.2014 Kauden ensimmäiset Revontulet! The first Northern Lights of the season!
28.08.2014 Erämaan Tähtönen on Salla!
24.07.2014 Erämaan tähtöset seikkailevat Sallassa
24.07.2014 Salla-päivän kysely
01.07.2014 Erämaan tähtöset valittu
07.06.2014 Matkailuinfon Kesäaukioloajat
05.06.2014 Ennätysmäärä hakijoita Erämaan Tähtöseksi!
22.05.2014 Salla on Suomen paras hiihtokeskus perheille
17.03.2014 Kevään hilpeät tapahtumat!
Rinteitä auki 0/15 Hissejä käytössä 0/6 Ladut (km) 0/ 160
Facebook Twitter
2/12

Kiviä panssariestelinjalle


 


Sallan Sarviselässä asuva
Veikko Hämäläinen ajoi kuorma-autolla estekiviä kirkonkylän linjaan syksystä
1940 seuraavan vuoden huhtikuuhun saakka. Estekiviä ajettiin kymmenellä
kuorma-autolla...