Salla. Erämaassa.

Pirteitä pakkasaamuja Sallassa

Talvi tekee tuloaan ja Sallassa alkaa jälleen olla kuhinaa rauhallisen Ei Tapahdu Mitään -viikon jälkeen. Sallan keskustan kauppiaat huomasivat, että senhän on taas sellainen aika Sallassa ettei päivää erota yöstä, mutta tällä kertaa pimeyden eikäalati porottavan keskiyön auringon takia. Mutta kun kerran kesälläkin vuorokauden ympäri on "valaistus" sama, niin voidaan sitä taas hieman juhlistaa ja järjestää ihmisille mukavia ohjelmia hämäriin oloihin. Joten siitäpä sitten syntyi Sallan yrittäjien "pimeät päivät" eli Sallan Kaamos-päivät / Salla in the Middle of the Dark. Sen jälkeen onkin aika polkaista talvikausi käyntiin Talvikauden avajaisilla. Pakkasiakin on jo pidellyt ja rinteet saaneet ensimmäisen lumikerroksensa ylleen, pian sitä taas kiidetään tuulispäänä rinteitä alas! Vastapainoksi vauhdikkaille päiville rinteissä tai laduilla, tunnelmallisissa kotailloissa pääset nauttimaan pimeistä pohjolan illoista nuotiotulen räiskyessä ja tuurin käydessä Revontulien loimutessa taivaalla.

Helmikuussa juhlitaankin sitten Sallan Matkailukeskuksen pyöreitä vuosia, joita 21.2.2015 tulee kertyneeksi 50. Matkailukeskuksessa palataan kaiken alkujuurille ja luvassa on koko viikonlopulle juhlahumua ja mainioita ohjelmia 60-luvun hengessä.

Kodikkaissa mökeissä ja korkeatasoisissa huoneistoissa rentoudut aktiviteettien lomassa ja nukut tyynenä erämaan hiljaisuudessa. Kylpylän poreet tekevät hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin.  Majoitu hotelliin, tunnelmalliseen mökkiin tai hienostuneesti täydellisiin huoneistoihin, Sallan luonto on lähellä valitset miten vain. Luonnon omista raaka-aineista valmistetut Lapin herkut tarjoillaan alueen ravintoloissa, joista täysin uudelleen syntynyt á la carte Kiela avaa meille ovensa joulukuussa!

Varaa majoitus Sallan Erämaakaupasta.

Sallan luonnossa huolet haihtuvat, täällä voi todella kuulla erämaan hiljaisuuden... Sallassa eivät arjen kiireet muistuttele itsestään ja elo sujuu omalla painollaan. Täällä on helppo vain olla tai osallistua mielihyvää tuottaviin aktiviteetteihin. Tekemistä löytyy kaiken ikäisille ja jokaiseen makuun.

Sallan Sota- ja Jälleenrakennusajan museon yhteyteen on rakennettu ulkonäyttelyalue Moivainsokka, jota on mukava käydä kiertelemässä vaikka koko perheen voimin, tuntien menneisyyden tuulahdukset.

Erämaan Salla -lehden talvipainokseen voit tutustua sähköisessä muodossa sivuillamme.

Loma Lapissa, Sallan erämaa kutsuu! Varaa lomasi Sallan Erämaakaupasta!

Sallan Matkailuinfo
Postipolku 3
98900 Salla
puh. 0400 269 838
email: tourist.info@salla.fi


news and offers

03.09.2014 Locals On Call -palvelu
28.08.2014 Kauden ensimmäiset Revontulet! The first Northern Lights of the season!
28.08.2014 Erämaan Tähtönen on Salla!
24.07.2014 Erämaan tähtöset seikkailevat Sallassa
24.07.2014 Salla-päivän kysely
01.07.2014 Erämaan tähtöset valittu
07.06.2014 Matkailuinfon Kesäaukioloajat
05.06.2014 Ennätysmäärä hakijoita Erämaan Tähtöseksi!
22.05.2014 Salla on Suomen paras hiihtokeskus perheille
17.03.2014 Kevään hilpeät tapahtumat!
Rinteitä auki 0/15 Hissejä käytössä 0/6 Ladut (km) 0/ 160
Facebook Twitter
8/12

Tuntsan Palo

Vuonna 1960 näki Luoja tarkoituksenmukaiseksi ja tarpeelliseksi polttaa osan Tuntsan metsistä. Olin nukkumassa, kun palopäällikkö Yrjö Tervo tuli herättämään koputtamalla ikkunaan. Hän kertoi, että minun piti lähteä Tuntsalle paloa sammuttamaan. Lähdettävä oli. Ajelin Kota-Anttiin....