Salla - in the middle of nowhere

Sallan luonnossa huolet haihtuvat, täällä voi todella kuulla erämaan hiljaisuuden! Sallassa eivät arjen kiireet muistuttele itsestään ja elo sujuu omalla painollaan. Täällä on helppo vain olla tai osallistua mielihyvää tuottaviin aktiviteetteihin.

Suuntaa patikoimaan tai pyöräilemään Sallan upeaan luontoon. Patikkareittejä on tarjolla yli 300 kilometriä ja pyöräilyreittejä yli 440 kilometriä.  Sallan hiihtokeskuvuokraa sähköavusteisia fatbikeja, joilla polkaiset kevyesti kesäisiin seikkailuihin. Tai mitä jos osallistuisit hiihtokeskuksen opastetulle pyöräretkelle, joka vie pyöräilijän Sallan kauneimpien maisemien äärelle.

Sallassa tapaa poroja kesälläkin! Sallan Poropuistokesäisillä porojen ruokintaretkillä opit paljon paikallisista nelijalkaisista ja pääset ruokkimaan niitä kädestä pitäen. Poropuiston kesäohjelmiin kuuluvat myös melonta-, patikka- ja kalastusretket, joista suosituimpiin kuuluu opastettu melontaretki keskiyön auringossa.

Maksuton karttasovelluksemme mobiililaitteille on hyvä apuväline paperikartan kaveriksi luonnossa liikkumiseen. Sieltä näet esimerkiksi kaikki patikka- ja pyöräilyreittimme.

Muista tutustua Sallan omaperäisiin tapahtumiin Tapahtumakalenterissa. Sieltä löydät monenlaista muuta viihdykettä musiikista ja teatterista ohjattuihin ohjelmiin.

Kodikkaissa mökeissä ja korkeatasoisissa huoneistoissa rentoudut aktiviteettien lomassa ja nukut tyynenä erämaan hiljaisuudessa. Kylpylän poreet tekevät hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin.

Luonnon omista raaka-aineista valmistetut Lapin herkut tarjoillaan alueen ravintoloissa.

Sallan kirkonkylällä sijaitseva Sallan Sota- ja Jälleenrakennusajan museo on mielenkiintoinen paikallisten tekemä museo, jota on mukava käydä kiertelemässä vaikka koko perheen voimin, tuntien menneisyyden tuulahdukset. Kylältä löytyy myös Sallan Keilahalli.

Maksuton karttasovelluksemme mobiililaitteille on hyvä apuväline paperikartan kaveriksi luonnossa liikkumiseen. Sieltä näet esimerkiksi kaikki patikka- ja pyöräilyreittimme.

Sallan erämaa kutsuu - varaa lomasi pian!

Sallan Matkailuinfo
Myllytie 1
98900 Salla
puh. 0400 269 838
email: tourist.info@salla.fi

#sallainthemiddleofnowhere #visitsalla #erämaassa #Oulanka #hiihdonalkukoti #Tuntsa #kansallispuisto

Ajankohtaista/tarjoukset

26.11.2019 Joulupukki vierailulle omalle mökille jouluaattona
30.09.2019 Uutta vetovoimaa kansallispuistolla Sallaan?
03.09.2019 Sallan Rykimäviikko siivittää Ei tapahdu mitään -viikkoon
17.07.2019 Viileä sää jouluilolla vastaan Sallassa
02.07.2019 Hautajärvi-Sallatunturi -patikkareitin kunnostus suunnitteilla
25.06.2019 Sallan kesässä tapahtuu!
09.05.2019 Ekoa vai ei? -kyselyn voittaja on arvottu
26.02.2019 Salla alkaa valmistella oman kansallispuiston perustamista
31.01.2019 Sallan Luksusloman voittaja arvottu!
27.12.2018 Valaistut hiihtoladut nyt auki Sallassa
Rinteitä auki 5/15 Hissejä käytössä 4/7 Ladut (km) 42/ 160


Facebook Twitter
8/12

Tuntsan Palo

Vuonna 1960 näki Luoja tarkoituksenmukaiseksi ja tarpeelliseksi polttaa osan Tuntsan metsistä. Olin nukkumassa, kun palopäällikkö Yrjö Tervo tuli herättämään koputtamalla ikkunaan. Hän kertoi, että minun piti lähteä Tuntsalle paloa sammuttamaan. Lähdettävä oli. Ajelin Kota-Anttiin....