Salla. Erämaassa.

Pirteitä pakkasaamuja Sallassa

Ilmassa tuoksuu ihana raikas syys ja aamuisin jo pakkanen nipistelee nenän päätä. On meillä ollut jo luntakin, se vain ei vielä pysynyt maassa montaa päivää. Täällä otetaan rennosti eikä tehdä yhtään mitään näin Ei Tapahdu Mitään -viikon aikana. Marraskuussa sitten onkin aika jälleen touhuilla. Sallan keskustan kauppiaat huomasivat, että senhän on taas sellainen aika Sallassa ettei päivää erota yöstä, mutta tällä kertaa pimeyden eikäalati porottavan keskiyön auringon takia. Mutta kun kerran kesälläkin vuorokauden ympäri on "valaistus" sama, niin voidaan sitä taas hieman juhlistaa ja järjestää ihmisille mukavia ohjelmia hämäriin oloihin. Joten siitäpä sitten syntyi Sallan yrittäjien "pimeät päivät" eli Sallan Kaamos-päivät / Salla in the Middle of the Dark. Sen jälkeen onkin aika polkaista talvikausi käyntiin Talvikauden avajaisilla. Vielä ei ole lunta maassa, joten patikointikin sujuu vielä oikein mukavasti ja mikäs sen upeampaa, kuin tallustella satumaisen huurteisessa maisemassa heti aamutuimaan! Tunnelmallisissa kotailloissa pääset nauttimaan pimenevistä syysilloista nuotiotulen räiskyessä. Erähenkisille tämä on parasta aikaa, sillä Sallan laajat erämaat tarjoavat mahtavat puitteet metsästykselle ja kalastukselle. Sallan syyskausi on tapahtumia täynnä.

Kodikkaissa mökeissä ja korkeatasoisissa huoneistoissa rentoudut aktiviteettien lomassa ja nukut tyynenä erämaan hiljaisuudessa. Kylpylän poreet tekevät hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin.  Majoitu hotelliin, tunnelmalliseen mökkiin tai hienostuneesti täydellisiin huoneistoihin, Sallan luonto on lähellä valitset miten vain. Luonnon omista raaka-aineista valmistetut Lapin herkut tarjoillaan alueen ravintoloissa.

Varaa majoitus Sallan Erämaakaupasta.

Sallan luonnossa huolet haihtuvat, täällä voi todella kuulla erämaan hiljaisuuden... Sallassa eivät arjen kiireet muistuttele itsestään ja elo sujuu omalla painollaan. Täällä on helppo vain olla tai osallistua mielihyvää tuottaviin aktiviteetteihin. Tekemistä löytyy kaiken ikäisille ja jokaiseen makuun.

Sallan Sota- ja Jälleenrakennusajan museon yhteyteen on rakennettu ulkonäyttelyalue Moivainsokka, jota on mukava käydä kiertelemässä vaikka koko perheen voimin, tuntien menneisyyden tuulahdukset.

Erämaan Salla -lehden talvipainos on juuri saapunut painosta, siihen voit tutustua myös sähköisessä muodossa sivuillamme.

Loma Lapissa, Sallan erämaa kutsuu! Varaa lomasi Sallan Erämaakaupasta!

Sallan Matkailuinfo
Postipolku 3
98900 Salla
puh. 0400 269 838
email: tourist.info@salla.fi


news and offers

03.09.2014 Locals On Call -palvelu
28.08.2014 Kauden ensimmäiset Revontulet! The first Northern Lights of the season!
28.08.2014 Erämaan Tähtönen on Salla!
24.07.2014 Erämaan tähtöset seikkailevat Sallassa
24.07.2014 Salla-päivän kysely
01.07.2014 Erämaan tähtöset valittu
07.06.2014 Matkailuinfon Kesäaukioloajat
05.06.2014 Ennätysmäärä hakijoita Erämaan Tähtöseksi!
22.05.2014 Salla on Suomen paras hiihtokeskus perheille
17.03.2014 Kevään hilpeät tapahtumat!
Rinteitä auki 0/15 Hissejä käytössä 0/6 Ladut (km) 0/ 160
Facebook Twitter
3/12

Hutikuti ja hirvi kusi


Tunnettu sallalainen erämies, Eelis Vuorela, oli uusimassa hirvikorttiaan
Isoaavan ampumaradalla ja päivitteli toisten heikkoa ampumataitoa sanomalla. että kortin uusimiseen ei tarvita kuin kuusi panosta.Annas ollakaan kun tuli Eeliksen vuoro , huikkasi veljenpoika...