Salla - in the middle of nowhere

Sallan luonnossa huolet haihtuvat, täällä voi todella kuulla erämaan hiljaisuuden! Sallassa eivät arjen kiireet muistuttele itsestään ja elo sujuu omalla painollaan. Täällä on helppo vain olla tai osallistua mielihyvää tuottaviin aktiviteetteihin.

Jos pidät vauhdista, hyppää suksille ja suuntaa rinteeseen. Sallan hiihtokeskuksen 15 hyväkuntoista ja monipuolista laskettelurinnettä sopii koko perheelle. Hisseille ei tarvitse jonotella ja tunturin päällä silmiä hivelevät upeat erämaamaisemat aina Venäjälle asti.

Lisää vauhtia tarjoilevat ikimuistoiset poro- ja huskyretket Sallan Poropuistossa sekä moottorikelkkasafarit Napapiirin Safareilla. Näillä retkillä näet lumoavia Lapin maisemia ja unohdat arkihuolesi.

Rauhallisemmasta menosta pitäville nautiskelijoille suosittelemme Sallan hiihtolatuja ja talvikävelyreittejä. Sallassa on noin 160 kilometriä hyvin hoidettuja ja ruuhkattomia hiihtolatuja, jotka takaavat loistavat puitteet hiihtoelämykselle. Talvikävelyreiteillä pääsee tutustumaan lumiseen luontoon ja rauhoittumaan upeille taukopaikoille Sallatunturin läheisyydessä.

Yksi talven suosituimmista käyntikohteista on kokonaan lumesta ja jäästä tehty SnowLounge, joka rakentuu Sallan hiihtokeskuksen eturinteiden juurelle. Pistäydy sisään tunnelmalliseen lumilinnaan ja käy vaikka nauttimassa kupit lämmintä juomaa.

Muista tutustua Sallan omaperäisiin tapahtumiin Tapahtumakalenterissa. Sieltä löydät monenlaista muuta viihdykettä musiikista ja teatterista ohjattuihin ohjelmiin.

Kodikkaissa mökeissä ja korkeatasoisissa huoneistoissa rentoudut aktiviteettien lomassa ja nukut tyynenä erämaan hiljaisuudessa. Kylpylän poreet tekevät hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin.

Luonnon omista raaka-aineista valmistetut Lapin herkut tarjoillaan alueen ravintoloissa.

Sallan kirkonkylällä sijaitseva Sallan Sota- ja Jälleenrakennusajan museo on mielenkiintoinen paikallisten tekemä museo, jota on mukava käydä kiertelemässä vaikka koko perheen voimin, tuntien menneisyyden tuulahdukset. Kylältä löytyy myös Sallan Keilahalli.

Maksuton karttasovelluksemme mobiililaitteille on hyvä apuväline paperikartan kaveriksi luonnossa liikkumiseen. Sieltä näet esimerkiksi kaikki patikka- ja pyöräilyreittimme.

Sallan erämaa kutsuu - varaa lomasi pian!

Sallan Matkailuinfo
Myllytie 1
98900 Salla
puh. 0400 269 838
email: tourist.info@salla.fi

#sallainthemiddleofnowhere #visitsalla #erämaassa #Oulanka #hiihdonalkukoti #Tuntsa #kansallispuisto

Ajankohtaista/tarjoukset

31.01.2019 Sallan Luksusloman voittaja arvottu!
27.12.2018 Valaistut hiihtoladut nyt auki Sallassa
20.12.2018 Sallasta ekologisen matkailun ykköskohde Suomessa!
14.12.2018 Ostoskyydit Sallatunturin ja kirkonkylän välillä alkavat
07.12.2018 Joulupukki vierailulle omalle mökille jouluaattona
20.10.2018 TubeTour 2019 -kiertue tulee Sallaan 16. helmikuuta
08.10.2018 Sallan kunnankirjasto Vuoden kirjastokunta –finaalissa!
26.09.2018 Ministeri Berner avaa Sallan uuden kevyen liikenteen väylän
06.09.2018 Sallan Rykimäviikolla retkeillään, musisoidaan ja puhutaan seksuaalisuudesta
05.09.2018 Junaliikenne: Ratatöitä Rovaniemen ja Kemijärven välillä 3.-14.9.2018
Rinteitä auki 12/15 Hissejä käytössä 5/6 Ladut (km) 160/ 160


Facebook Twitter
7/12

Tuskallinen tehtävä

Talvisota oli syttynyt. Meitä oli noin kymmenen miehen hakuporukka, jonka tehtävänä oli ihmisten ja karjan saattaminen ja ohjaaminen Savukosken tietä länteen. Kotalassa ammuimme lehmät navettaan, kun emme niitä voineet ottaa niitä mukaan. Kun lähdimme Kotalasta, sytyttivät sotilaat heti...