Salla. Erämaassa.

Syksyinen erämaa

Luonnon ja erämaan voit kokea syksyllä monien aktiviteettien, ohjattujen ohjelmien ja retkien muodossa sekä omatoimisesti että opastettuina retkinä. Kun erämaa alkaa vaihtua syksyiseksi, luonto saa taas ylleen upeita ruskan värejä luoden kauniit puitteet monille syksyisille tapahtumille sekä retkille luontoon. Uusi maksuton karttasovelluksemme mobiililaitteille on hyvä apuväline mm. pyöräilyyn ja patikointiin. Myös uusi kalastuskartta on myynnissä matkailuneuvonnassa sekä yrityksissä ja Sallan verkkokauppassa kalastusharrastajien iloksi. Reitistö Sallassa on laaja; merkittyjä patikointireittejä on yhteensä yli 300 km ja merkittyjä pyöräreittejä 444 km. Aktiviteetteja ja uutisiamme löydät mm. kesälehdestämme.

Syksyisiä omaperäisiä tapahtumia ovat mm. Keloravintolan Perinteiset Sikajuhlat, Koko perheen Elonkorjuujuhlat Sallatunturin Tuvilla, vuotuinen Rykimäviikko mukaansatempaavine tapahtumineen sekä Ei Tapahdu Mitään-viikko. Rykimäviikon tapahtumiin kuuluu muun liikunta- ja kulttuuripainotteisen ohjelman lisäksi ensimmäistä kertaa järjestettävät Kantrifestivaalit, jossa saadaan ihastella upeita esiintyjiä eri estradeilla. Tänä vuonna myös Suomen suosituin vaellusreitti, Oulangan kansallispuiston Karhunkierros, juhlii 60-vuotisjuhliaan. Tiedot niin isoista kuin pienemmistäkin tapahtumista löytyvät tapahtumakalenteristamme.

Kodikkaissa mökeissä ja korkeatasoisissa huoneistoissa rentoudut aktiviteettien lomassa ja nukut tyynenä erämaan hiljaisuudessa. Kylpylän poreet tekevät hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin.  Rentoutumiseen vivahteita ja apua tarjoavat myös hemmottelevat hierontapalvelut tai kokonaisvaltaista hyvinvointia sielulle ja mielelle antavat hyvinvointivalmennukset. Majoitu hotelliin, tunnelmalliseen mökkiin tai hienostuneesti täydellisiin huoneistoihin, Sallan luonto on lähellä valitset miten vain. Luonnon omista raaka-aineista valmistetut Lapin herkut tarjoillaan alueen ravintoloissa, joista täysin uudelleen syntynyt on á la carte Kiela!

Varaa majoitus Sallan Erämaakaupasta.

Sallan luonnossa huolet haihtuvat, täällä voi todella kuulla erämaan hiljaisuuden... Sallassa eivät arjen kiireet muistuttele itsestään ja elo sujuu omalla painollaan. Täällä on helppo vain olla tai osallistua mielihyvää tuottaviin aktiviteetteihin. Tekemistä löytyy kaiken ikäisille ja jokaiseen makuun.

Sallan Sota- ja Jälleenrakennusajan museon yhteyteen on rakennettu ulkonäyttelyalue Moivainsokka, jota on mukava käydä kiertelemässä vaikka koko perheen voimin, tuntien menneisyyden tuulahdukset.

Loma Lapissa, Sallan erämaa kutsuu! Varaa lomasi Sallan Erämaakaupasta!

Sallan Matkailuinfo
Postipolku 3
98900 Salla
puh. 0400 269 838
email: tourist.info@salla.fi


news and offers

18.08.2015 Alennusmyynti Sallan matkailuinfossa, lasten Salla-mallisto -30 %
02.06.2015 Lisää majoituskapasiteettia Sallatunturiin
21.05.2015 Kansallispuistoseminaari Sallassa
20.05.2015 Oulangan kansallispuisto The Guardian -lehden Euroopan 10 parhaan kansallispuiston joukossa
04.03.2015 Uniikin musiikkivideo valmis!
21.02.2015 Sallan Matkailukeskus 50v.
20.02.2015 Sallalaislähtöinen Kimmo Blom kisaa viikonloppuna kahdessa eri Tv-formaatissa!
19.02.2015 Uniikki kuvasi musiikkivideon Sallassa
11.02.2015 Sallan keilahallin avajaiset
30.01.2015 Artikkeli Sallan talven tapahtumista Lumipallo.fi
Rinteitä auki 0/15 Hissejä käytössä 0/6 Ladut (km) 0/ 160


Facebook Twitter
6/12

Kekkosen vierailu


Kekkonen oli suuri Lapin ystävä ja tutustui mielellään paikalliseen väestöön Sallassa vieraillessaan.
Sallan käynnillään hän kävi Vihtori Vuorelan luona kahvilla. Emäntä oli silittänyt oikein valkoisen pöytäliinan pöytään. Kekkonen kahvia juodessaan läikytti sitä...