Salla - in the middle of nowhere

Sallan luonnossa huolet haihtuvat, täällä voi todella kuulla erämaan hiljaisuuden! Sallassa eivät arjen kiireet muistuttele itsestään ja elo sujuu omalla painollaan. Täällä on helppo vain olla tai osallistua mielihyvää tuottaviin aktiviteetteihin.

Suuntaa patikoimaan tai pyöräilemään Sallan upeaan luontoon. Patikkareittejä on tarjolla yli 300 kilometriä ja pyöräilyreittejä yli 440 kilometriä.  Sallan hiihtokeskus vuokraa sähköavusteisia fatbikeja, joilla polkaiset kevyesti kesäisiin seikkailuihin. Tai mitä jos osallistuisit hiihtokeskuksen opastetulle pyöräretkelle, joka vie pyöräilijän Sallan kauneimpien maisemien äärelle?

Sallassa tapaa poroja kesälläkin! Sallan Poropuistokesäisillä porojen ruokintaretkillä opit paljon paikallisista nelijalkaisista ja pääset ruokkimaan niitä kädestä pitäen. Hetket porojen kanssa irroittavat varmasti arjesta.  Poropuiston kesäohjelmiin kuuluvat myös melonta-, patikka- ja kalastusretket, joista suosituimpiin kuuluu opastettu melontaretki keskiyön auringossa.

Maksuton karttasovelluksemme mobiililaitteille on hyvä apuväline paperikartan kaveriksi luonnossa liikkumiseen. Sieltä näet esimerkiksi kaikki patikka- ja pyöräilyreittimme.

Muista tutustua Sallan omaperäisiin tapahtumiin Tapahtumakalenterissa. Sieltä löydät monenlaista muuta viihdykettä musiikista ja teatterista ohjattuihin ohjelmiin.

Kodikkaissa mökeissä ja korkeatasoisissa huoneistoissa rentoudut aktiviteettien lomassa ja nukut tyynenä erämaan hiljaisuudessa. Kylpylän poreet tekevät hyvää niin sielulle kuin ruumiillekin.

Luonnon omista raaka-aineista valmistetut Lapin herkut tarjoillaan alueen ravintoloissa.

Sallan kirkonkylällä sijaitseva Sallan Sota- ja Jälleenrakennusajan museo on mielenkiintoinen paikallisten tekemä museo, jota on mukava käydä kiertelemässä vaikka koko perheen voimin, tuntien menneisyyden tuulahdukset. Kylältä löytyy myös Sallan Keilahalli.

Sallan erämaa kutsuu - varaa lomasi pian!

Sallan Matkailuinfo
Myllytie 1
98900 Salla
puh. 0400 269 838
email: tourist.info@salla.fi

#sallainthemiddleofnowhere #visitsalla #erämaassa #Oulanka #hiihdonalkukoti #Tuntsa #kansallispuisto

Ajankohtaista/tarjoukset

07.06.2018 Sallan kesä on täynnä tapahtumia!
20.03.2018 Sallan Poroarpajaisten voittajat
16.02.2018 Sallan matkailun kasvu oli koko Suomen kovinta vuonna 2017
08.02.2018 Sallassa omistetaan kokonainen viikonloppu poroille maaliskuussa
07.02.2018 Sallan kunta etsii sijoittajaa hotellihankkeelle
22.12.2017 Huippukuvaaja Joonas Linkola valtaa Sallan somekanavan
18.12.2017 Sallan matkailu kovassa kasvussa: tammi-lokakuussa enemmän yöpymisiä kuin koko viime vuonna
07.12.2017 Anna palautetta lomastasi Sallassa
20.11.2017 Sallassa tehostetaan hiihtolatujen kunnostusta
16.11.2017 Sallan kunta järjestää itsenäisyysjuhlat kaikille kuntalaisille ja matkailijoille
Rinteitä auki 0/15 Hissejä käytössä 0/6 Ladut (km) 0/ 160


Facebook Twitter
4/12

Suomen ensimmäiset syäksy- ja pujottelumestaruuskilpailut


Matkailu oli Sallassa jo hyvässä vauhdissa, kun vuonna 1937 vanhassa Sallatunturissa järjestettiin Suomen ensimmäiset syäksylaskun mestaruuskisat. Osallistujia kisoissa oli parisenkymmentä, joukossaan Suomen kärkinimet Aarne Valkama ja Erkki Penttilä.


Aarne Tuuha, siihen aikaan...